HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2011.03.21. 21:10 LacfiÁgi

Friss, ropogós, idei...

Címkék: divat trend rózsaszín egysoros kétsoros tavaszi ballon csíkos kockás

Végérvényesen kijelentem, hogy itt a TAVASZ!

Ha másért nem, hát azért, mert a kisfiam Benedek ma meghozta a napsütést! Kicsi még ő, így a zsákja sem nagy, sok meleget még nem hozott, de a napfényt azt igen! :)

A rigók agresszív dominancia harcot vívnak a kert minden négyzetméteréért, kipattantak az első rügyek, a krókuszok virágzanak, mi kell még?

 

Így hát eljött az idő, hogy megtudjátok, melyek azok a fazonok és minták,
amelyekkel feldobhatjátok az üzleti ruhatáratokat.
Előzzétek meg az unalmat, örüljetek a tavasznak néhány új darabbal.

Miből válasszatok?


Visszatér a 3 gombos egysoros öltöny.
Nem egy drámai változás, hiszen a kétgombos és a 3 gombos váltogatják egymást 1-2 szezononként, de ha most vásárolsz új öltönyt, és jót tesz az alkatodnak ha magasabbnak, vagy karcsúbbnak látszol, akkor idén válaszd a 3 gombost!

 

Idén a klasszikus örök sötétkék mellett világszerte újra "divatba jött" az általam oly gyakran emlegetett és ajánlott szürke öltöny. Persze a köztudatban mindig ott volt, de idén teljes "jogerőre emelkedett! (Ne feledd a zakó-gombolási szabályt!)

 


 
Nagy visszatérő a kétsoros öltöny.

Remek viselet, szépen keretezi és egyben tartja az alakot, de vedd figyelembe a következőt!
A kétsoros öltönyt kizárólag begombolva illik viselni!
Ha kinyitva hordod, a zakó elején lévő lényegesen több anyag  rája-uszony-szerűen lobog a tested előtt, ami slampos, esetlen. Ha kész vagy ezt az a  szabályt betartani, akkor most érdemes egy kétsoros öltönyt vásárolnod. Figyeld meg a képeken, hogyan gombold a kétsoros öltönyt.

                                  Képek: The Sartorialis

 

Hódít a kockás és a csíkos minta!


Oké, tudom, hogy minden férfi ruhatárában van min. egy kockás ing, de most nem erről van szó!
Az idei divatban rengeteg a diszkréten, (vagy kevésbé diszkréten) kockás/csíkos öltöny, sport zakó, üzleti ing, nyakkendő, tehát szinte minden ruhadarabból találunk ilyet. Ha az üzleti megjelenésed megenged ennyit, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egy kicsit újíts! Lehet ez klasszikusan Eszterházy-kockás, vonalkockás, pepita, vagy bármilyen kockás.
Bátrabbaknak ajánlom a jól eltalált kockás-csíkos kombinációt!


   
Ha eddig nem tetted volna, újíts be egy-két rózsaszín inget,(vagy kezdd el hordani újra a régebbieket) mert idén nagy sláger, főleg szürkével kombinálva. A lila is tartja még magát, de a rózsaszín az idei nagy visszatérő.

 

Hogy melyik a Te rózsaszíned?
Meleg színtípusúak számára a barackos-lazacos árnyalatok, hűvös színtípusúak számára a klasszikus púder és baba-rózsaszínek működnek jól. Még divatosabb, - azon felül, hogy kifogástalanul klasszikus- , ha mandzsettás, vagy dupla-mandzsettás ujjú inget választasz!
   

 


Muszáj megemlítenem az új nadrághossz kérdést.


Aki karcsú és hosszú lábú, valamint van már 3-4 jó öltönye és nagyon szeretné követni a trendet, annak érdemes kipróbálnia ezt a hosszúságot, de jelezem, keveseknek áll jól és még kevesebben tudják meggyőzően viselni.
Egyébként is nagy divat most az erősen karcsúsított,("rád sározott"),  kissé kinőtt hatást keltő öltönyös sziluett. és ha ezt a megjelenést valaki nem tudja "jól előadni", akkor valószínűleg inkább hasonlít majd arra az úrra, akinek a mamája a tisztító helyett a mosógépbe tette az érettségi öltönyét. Ezt pedig senki nem szeretné, ugye? :)

 

A ballonkabát pedig folytatja a diadalmenetét. Univerzális viselet, hivatalos megjelenéshez ugyanúgy, mint sportos viselethez. Ha egyszer beruházol egy jobb példányba, örök darabod lesz!

 

 

Szép tavaszi napokat és jó megjelenést kívánok!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr262760387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomjani · http://facebook.com/atomjani 2011.04.04. 12:44:34

Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-)
süti beállítások módosítása