HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.01.07. 23:59 LacfiÁgi

Olcsó húsnak híg a leve...

Címkék: ing cipő nyakkendő megjelenés ruhatár öltöny öltözék formális ing öltönyhöz cipő öltönyhöz selyem nyakkendő

Olcsó húsnak híg a leve, avagy sz@rból nem lehet várat építeni…

 

 Jól öltözni, azaz jól összehangolt, minőségi öltözékekben megjelenni soha nem volt olcsó   dolog, de az árleszállításokban az a szép, hogy ilyenkor, ha szerencséd van, zsákmányolhatsz a drágább kategóriájú cuccokból is igen baráti áron.

Azt ígértem, megosztom veletek, hogy szerintem mit érdemes ilyenkor vásárolni. Akkor hadd szóljon:

A választást nagyban befolyásolja, hogy mi a foglalkozásod, milyen területen és emberek között mozogsz.

A mostani bejegyzésben azokhoz szólok elsősorban, akik formális/öltönyös területen dolgoznak.

Ha tehát a munkád, hitelességed, előmeneteled szempontjából fontos a formális, öltönyös megjelenés, akkor egy-két új öltöny nagyot dobhat a ruhatáradon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne csak az árcédulát figyeld, hanem a jó minőséget keresd. Lehetőleg tiszta gyapjút, vagy olyat, amely nagyon kis százalékban tartalmaz műszálat, max. 20-30 százalékban. Klasszikus fazont keress, csak semmi szélsőség, hiszen sokáig szeretnéd viselni, a trendek pedig jönnek-mennek.

Ha én vásárolnék a páromnak, meg sem állnék egy „szuper 100’-as, vagy még jobb, szuper 120’-as, esetleg szuper 140’-es” gyapjúból készült darabig. Ezek a misztikus számok a gyapjúszál finomságára utalnak, és persze minél finomabb, annál drágább, de annál jobb is. Jobb üzletekben kérdezz rá az eladónál, neki tudnia kell az anyag összetételét.

Erre egy öltöny esetében szánj árleszállításkor kb. 80 000 – 200 000 forintot minőségtől függően. Tekintsd ezt egy befektetésnek, mert ha vigyázol rá, egy ilyen öltöny nagyon sokáig hűségesen szolgál majd.

Ha az öltöny most nem szükséges, vagy nem fér bele a büdzsébe, akkor válassz pár jó minőségű inget és nyakkendőt, vagy egy pár nagyon jó cipőt. Ezekkel a régebbi öltönyeidet is feldobhatod.

Az öltönyhöz viselt ingek lehetőleg legyenek tiszta pamutból, és mindegyiknek legyen merevítő a gallérjában, amitől szép lesz a tartása. Ha adsz a megjelenésedre, öltöny alá ne válassz rövid ujjú inget!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A cipőd, formális megjelenéshez - figyelem ez alapszabály! – kizárólag bőrtalpú és fűzős lehet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Az, hogy a bőrtalp orr részéhez és a sarokra egy vékony gumiréteget tesznek, az OK., de a fröccsöntött gumitalp és társai óriási bűn a business öltözék ellen!)

Az ingekre szánj árleszállításkor márkától függően 5000 – 15 000 forint /db. összeget, a cipő esetében 15 000 – 40 000 forint körül.

 

Ha csak szűk költségvetéssel számolhatsz, akkor dönts néhány szép nyakkendő mellett. Nagyon fontos, hogy tiszta selyem legyen, és színben passzoljon az ingeidhez.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lényeg, hogy ne az amúgy is alacsonyabb árú dolgokat akard még jobban leolcsózva magadévá tenni, hanem arra törekedj, hogy a nagyon jó minőségű, tartósan a ruhatárad gerincét képező, drágább darabokat vásárold most meg elérhető áron.

 A következő bejegyzésemben azoknak adok pár tanácsot, akiknek fontos a jó megjelenésük, de a munkájuk és életmódjuk megengedi a laza eleganciát, az un. "casual” azaz utcai elegáns viseletet.

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

 

www.lacfiagi.hu

 

 „Igen, a biztonsági öv valóban összegyűri az öltönyödet, de a szélvédő is!”   (233. sz. szabály)

ESQIURE - The Rules , A man’s Guide to life 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr51655668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása