HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2011.07.13. 11:16 LacfiÁgi

Rövidre fogva...

Címkék: nyári rövidnadrág short halásznadrág


Kánikula van, javában benne járunk a rövidnadrágok szezonjában.
Miután lassan eljön a nyár közepe, volt alkalmam körülnézni jártamban-keltemben a férfitársadalom e nyári viselete terén.
Mit mondjak, az általános kép lesújtó, mi több, erősen libidó csökkentő.

Szóval, lenne ugyebár a rövid/rövidített nadrág, amelytől azt várhatja viselője, hogy könnyebben elviselhetővé teszi a kánikulát, hiszen az alsó lábszár szabadon hagyása miatt jobban szellőzik mint hosszú rokona.
Lehet ez a nadrág egészen rövid, un. short amely kb. combközépig ér, vagy térdnadrág, amely érhet épp a térd fölé, térdig, vagy épp csak a térd alá.

És van az emberiség ellensége, az un. "halásznadrág".
Ez a darab kb. alsó lábszár középig ér,(un. 3/4-es hosszúságú,) gyakran
fel-le cipzárazható toldalékkal, eredetileg kifejezetten terep és halászati célzattal.
Nevében hordozza, hogy halászatra találták ki, NEM utcai viseletre.
Pár évvel ezelőtt az első darabok megjelentek a férfikonfekciót árusító üzletek kínálatában, ezzel nyomorba taszítva a szerencsétlen férfivásárlók javát.
 

Miért gondolom ezt?


Mert ez a nadrág általában lompos, túl bő és rosszul szabott, ezen kívül a lehető legrosszabb helyen "vágja" el a férfiember lábszárát, ezáltal optikailag felére rövidítve és duplájára vastagítva azt.
Az eredmény, egy lompos, lapos fenekű, aránytalan, rövid és formátlan lábú férfi, aki százszor jobban is nézhetne ki.
A helyzet rosszabbra is fordulhat, ha az úriember mindezt kombinálja egy remek bokazoknival és félcipővel, vagy szandival.


Nő legyen a talpán az, aki ezek után egy forró nyári éjszakára gondolna, ha meglátja ezt a kombót!

Íme, néhány saját készítésű elrettentő fotó!

 

Az nem mentség, hogy ezt lehet kapni. Mindig van választási lehetőség, lehet, hogy egy üzlettel odébb.
Az az érv sem állja meg a helyét, hogy ez a nadrág egy fokkal "városibb", mint térd körül érő társa.
Nem városibb, szerencsétlenebb!
Üzleti megjelenéshez pedig a rövidített nadrág TILOS, legyen az bármennyire lezser business!
(Tudnék ugyan példát arra, hogyan lehet térdnadrágot is úgy tálalni, hogy az
elfogadható  legyen egy nagyon casual üzleti megjelenéshez,de nem szeretném ezzel összezavarni a fejeket.)

Mi az ami még tilos? A nylonból készült, 10 számmal nagyobb méretű kosárlabda vagy board nadrág. Ezek ugyanis kosárlabdázáshoz és boardozáshoz valók és városi környezetben esetlenek és mesterkéltek.

Milyen a jó fazonú rövidnadrág?

Nyaraláshoz, kempingezéshez combközépig érő short, vagy bermuda (térd nadrág).

Városi viseletként, vagy városnézéshez a kicsivel hosszabb, épp a térd felett végződő, térdig érő, vagy épp csak a térdet takaró nadrág. Finomabb, csinosabb a szűkebb fazonú, ennek is van már nagy oldalzsebekkel rendelkező változata.
Sportosabb a bővebb, sokzsebes változat, amely városi viseletként lassacskán kimegy a divatból és visszatér oda, ahonnan indult, a túra viseletekhez.

Azt, hogy a lábszár pontosan melyik pontján érjen véget a nadrág, azaz, hol "vágja" el a lábat, az határozza meg, hogy milyen hosszú és milyen formájú az a láb.
Alább hozok néhány példát segítségül. 

kép: Esquire

Az 1. képen az enyhén szűkített, térd fölött végződő nadrág az alacsonyabb, zömökebb férfiaknak előnyös, a  2. képen a hajtókás, rövid állású nadrág optikailag erősíti és arányossá teszi a vékony hosszú lábakat, a 3. képen látható egyenes szárú, laza szövésű nadrág jól áll a vastag combú férfiaknak, a 4. képen lévő nadrág az arányosan nyúlánk testalkatúak előnyös darabja.

 

 

A cipőket, papucsokat és szandálokat zokni nélkül illik viselni. Mindazonáltal sokak ezt nem szeretik, amit részben meg is értek. Ennek ellenére egy hagyományos, szárral rendelkező zokni képes a teljes megjelenést elrontani.

A cipők esetére van megoldás! Erre a problémára találták ki a "titokzoknit"! Ez egy szár nélküli, csak a lábfejet takaró ruhadarab, ami csak kevéssé vagy egyáltalán nem látszik ki a cipődből.Különböző színekben kapható, akkor a legjobb, ha a cipő színével nagyjából egyező színű.

A papucsok és szandálok viszont kizárólag mezítláb viselhetők, ha ez nem megy, inkább válaszd a cipőt!

 

Kellemes, szellős, laza nyarat,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

üzleti-stílus tanácsadó

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr673062962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikknikk 2011.07.14. 11:11:59

Remek cikk gratulálok hozzá! Hozzátenném a rosszul választott/szabott rémes gatyákhoz hordott vállig felvágott pólókat(pocakkal "menőbb"), tetovált felkarral.Ilyeneket újabban idősebb pasasokon is látni: fonnyadt felkarral igazán gusztusos. A lófarokba fogott befőttesgumival összefogott zsíros hajú, ám felül teljesen kopasz fejekkel tökéletes az együtes:( Ausztriában, Angliában stb nagyítóval sem lehet látni ilyen rosszul öltözöt embereket:jóóó, talán város széli lepukkant negyedekben....(az egészben az a legrémesebb, hogy egymást majmolva hiszik leginkább, hogy ez menő:ám aki csak egy kicsit szétnéz figyelmesen a világban -és ehhez ma már talán utazni sem kell- beláthatja mennyire színvonaltalan és keleteurópai mindez!

George007340 2011.07.14. 17:40:33

Megkérdezhetem, hogy hogyan vélekedik a boka fölé felhajtott hosszúnadrágokról?

Ilyesmire gondolok:
www.fashiontime.hu/image_resize_cache/content_files__DolceGabbana---200_291.jpg

atomjani · http://facebook.com/atomjani 2011.07.15. 06:39:52

@George007340: Szerintem ez ronda lesz. Szerintem a jó mintázat és jó vékonysága esetén felgyűrhető. Ugyanis ilyenkor ez nem észrevehető. Persze csak ha belülre van felgyűrve. És kicsit kényelmetlen is lehet.
Szabóval biztosan le lehet rövidíteni, de akkor az örökre rövidnadrág lesz.

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2011.07.15. 07:20:44

@nikknikk: Köszönöm, teljesen igazad van.
Üdv,

Ági

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2011.07.15. 07:26:00

@George007340: Ez egy trend, ami bejött kis ideje, majd el is megy. Nincs vele bajom, ha úgy és olyan férfi hordja, akinek jól áll. Tehát, hiába néz ki jól, egy zömökebb, rövid lábú férfin már vicces lehet városi viseletként (mert optikailag rövidíti a lábát), míg ha ugyanez a férfi sétál a tengerparton és feltűri a naci szárát, hogy ne legyen vizes, az rendben van. Divat még mostanában a "slim" öltönyök szárát bokára szabni, hajtókával megerősítve. Kizárólag magas vékony férfiakon áll igazán jól.
Ha viszont azt nézzük, hogy egy jó öltöny manapság befektetés,akkor csak extraként vásárolnék ilyet, ha már betáraztam legalább 4-5 klasszikus öltönyt, mert hamarosan kimegy a divatból, és egyénként sem viselhető minden üzleti alkalomra.

Üdvözlettel

Ági

Zb74 2012.07.31. 13:54:43

Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a javasolt bermudát (térdig érő vagy épp térd fölött végződő nadrágot) szeretem hordani, pamut anyagból, khaki, drapp, ill. bézs színben, hozzá illő övvel, igényesebb bőrszandállal, zokni nélkül. Én is úgy vélem, hogy a boka- és térdzoknik ehhez a nadrágfajtához nem valók, zokni nélkül viszont kizárólag a szandált tudom elképzelni utcai viseletként. Elegáns bőrcipőt, félcipőt zokni nélkül (vagy akár "titokzoknival") hordani - lett légyen ez bármily "trendy" mostanában - véleményem szerint tilalmasabb/elfogadhatatlanabb még a zokni+szandál kombónál is. A papucs pediglen nem utcai viselet (már ti. férfiembernek - szép női lábakon egy pár szép vonalú, magas sarkú papucs nagyon szexi tud lenni!).

Üzleti/szakmai programokhoz persze nem illik a bermuda sem. Nagy hőségben a vékony, pamut vagy vászon anyagú, világos színű hosszúnadrág bőrcipővel, színben-anyagban hozzá illő derékszíjjal teljesen elfogadható, akár egy jól szabott, nem túl bő fazonú rövid ujjú inggel kiegészülve is, már ha nem a bankszektorban dolgozik az ember, ugye.

Viszont ha már szóba hoztad a térd alá érő ruhadarabok lábrövidítő és libidócsökkentő hatását, akkor érdemes megjegyezni, hogy ez nőkre és az ő szoknyáikra is igaz. Legyenek bármily "decensek" és "üzletasszonyosak", a térd alá / lábszárközépig érő szoknyák (és nadrágok) bizony nagyon kevés nőnek állnak jól. Sokkal több nő tart attól, hogy "nem elég szép" a lába, mint ami indokolt lenne, és ennek következménye, hogy sokan ezt a szerencsétlen hosszt választják. Ehhez kapcsolódik valahol az is, hogy - meglepő módon! - több nő előbb vesz fel egy szűk nadrágot (akár biciklisnadrágot is), mint egy combközépig érő, vagy annál kicsivel feljebb végződő szoknyát - pedig míg a szűk nadrágok csak egy szűk körnek állnak jól, addig az ilyen hosszúságú szoknyákat bizonyos korig szinte bárki hordhatja egy magassarkúval (hacsak nem nagyon csúnya a bőre, vagy csontos a térde, ilyesmi). Komolyabb üzleti tárgyalásra persze nőknek is inkább a hosszúnadrág, térdig érő (kosztüm)szoknya vagy maxiruha javasolt, de utcai viseletként sokkal több nő hordhatna combközépig érő szoknyát/ruhát, mint ahányan teszik. (Mondom ezt férfiként, természetesen, de hidd el, van benne igazság.)
süti beállítások módosítása