HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.09.30. 13:43 LacfiÁgi

Pártatlanul a jó megjelenés pártján, avagy egy televíziós beszélgetés utóélete

Hadd kezdjem avval, hogy köszönet mindenkinek, aki megnézte a szept.28.-i MTV1-es "szereplésemet"! Hálás vagyok a dícséretekért, nagyon jólesett és inspirálóan hat rám! :)

Természetesen többekkel beszélgettem a dologról azóta és nem nehéz észrevenni, hogy a mostani magyarországi politikai helyzetben ez a téma is a pártok és politikusok közötti froclizás eszköze lehet.

Ezzel kapcsolatban nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a mindenkori jó megjelenés politikai nézettől függetlenül minden rendszerben alapkövetelmény egy olyan ember számára, -  legyen az üzletember, állami hivatalnok, politikus, bankár, vállalkozó, - aki becsüli önmagát, az üzletét, tiszteli a hivatalt amelyet képvisel és tiszteli az üzleti partnereit, ügyfeleit.

A különbség csupán annyi, hogy amíg egy vállalkozó, vagy ügyvéd, ha úgy gondolja, szíve joga hogy saját felelősségére tönkre teszi a saját maga és a cége imázsát azzal, hogy lomposan, gondatlanul vagy illetlenül jelenik meg, addig egy állami közintézet dolgozójának nagyobb a felelőssége, hiszen ő ott elsősorban az állam képviselője és csak másodsorban Kovács úr.

Az egy másik és nem elhanyagolható kérdés, hogy a cégeknél és hivatalokban a veztőktől várható el elsősorban a személyes példamutatás ezen a téren is, és ha hitelesnek bizonyultak, akkor van értelme a számonkérésnek. Mert amíg például a honatyák és honanyák (tisztelet a kivételeknek) gyakran tragikomikus megjelenéssel tüntetik ki az Országgyűlést, egymást és a tévénézőket, addig miről beszélgetünk, kérdem én?

Tudják ezt egyébként a jelenlegi és volt nagyjaink közül sokan, szerencsére vannak, akikre időnként kifejezetten büszkék lehetünk megjelenés tekintetében. 

 

Éppen ezért szerintem nem egymást kellene piszkálni egy ilyen kezdeményezés miatt, bármelyik oldalról indult is el, hanem támogatni kellene az embereket, nőket és férfiakat egyaránt abban, hogy végre húzzák ki magukat, és legyenek profik abban, amit csinálnak. Ennek pedig egyik eszköze a helyzethez illő, ápolt és korrekt megjelenés.

Ez nem korlát, ez egy nyelv, egy kommunikációs eszköz, amit a saját javára fordíthat, aki veszi a fáradságot és foglalkozik vele.

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

Ui: Még valami nagyon fontos! Ez elsősorban hozzáállás és nem pénz kérdése. Választási lehetőség ugyanis mindig van.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr632334542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása