HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.04.12. 12:53 LacfiÁgi

Kaméleon a gardróbban...

Címkék: férfi öltöny sötétkék kihasználható éjkék ruhatár. sokoldalú

Többen kérdeztétek tőlem, melyik az a ruhadarab egy férfi ruhatárában, amelyik a leg sokoldalúbb, legjobban kihasználható, legjobb befektetés.

Ha én felteszem ezt a kérdést férfiaknak,sokan azonnal a farmerre tippelnek, de sajnos ez rossz válasz! A farmer, bár abszolut alapdarab, mégsem viselhető az üzleti élet minden területén + a munkanapok szabad óráiban.

Viszont van egy öltözék, amelyet, ha jól választod meg és vigyázol rá, apró változtatásokkal különböző módon viselve kitart reggeltől estig, és közben egész nap az alkalomhoz illő és jólöltözött maradsz. Úgy alkalmazkodik a nap eseményeihez, mint kaméleon a környezetéhez.

Ez pedig nem más, mint ...ta dammm....a sötétkék öltöny!

 

Nemigen találsz jobban kihasználható, sokoldalúbb darabot, mint egy klasszikus, éjkék, kétgombos, úgynevezett négyévszakos vastagságú, gyapjú(kb. 250 gr./m2 súlyú, télen nem túl vékony, nyáron nem túl vastag, un. business) öltönyt. Ez maga a tökéletes öltöny, amiből egyet minden férfinek birtokolnia kellene.

(Nem, a fekete nem tudja ugyanezt, a feketét hagyd meg ünnepi és esti alkalmakra!)

A legjobb példát arra, hányféleképpen használhatod ki az éjkék öltönyödet, az egyik  kedvenc, általam látogatott blog-on találtam. (www.thestyleblogger.com)

Kezdjük az elején!

 

INDUL A NAP.

Felöltözöl.

Az ing alatt létfontosságú egy V kivágású tisztapamut rövidujjú fehér pólót viselni, mert felszívja a verejtéket, megakadályozza, hogy átlátszó legyen az inged (ami sajnos elég gyakori, és nagyon gáz!), elég mély a kivágása ahhoz, hogy akkor se látsszon ki, ha az inged gallérját kigombolod, és viselheted csak úgy magában önálló darabként is.

Ez nem az XXL-es óriáspóló kategória, egy szűkállású darabról beszélünk, amit simán be tudsz tűrni az inggel együtt az öltönyöd derekába.

Jön az ing, - a példában éppen egy szép, ropogós fehér ing-, nadrág, zakó, nyakkendő, díszzsebkendő...stb.

 

MUNKÁBA INDULSZ

Ha nincs hideg, elég egy hasznos és nagyon divatos sál valami könnyű anyagból, a nyakad köré tekerve, a zakó hajtókáját felhajtva. Ha hűvös van, jól jöhet egy örök klasszikus trendy ballon, vagy egyéb átmeneti kabát.

AZ IRODÁBAN VÁR NÉMI ADMINISZTRÁCIÓ

Kabát levesz, ingujjat feltűr (az asztalon könyöklés és súrlódás kibolyhozza és összkoszolja az kézelőt, meg jól is néz ki).

Az irodádban legyen mindig

-egy korrekt vállfa az öltönyödnek (nem elég a szék hátátra dobni, ha azt szeretnéd, hogy hosszú életű legyen),

- plusz egy "jolly joker" fehér ing, leevés, tintanyomok, rúzsfoltos balesetek esetére, kimosva, vasalva, vállfán.

- ha nem viselsz minden nap nyakkendőt, tarts egy-két szép, viszonylag semleges darabot szépen feltekerve a fiókodban. Ne lehessen zavarba hozni!

 

TÁRGYALÁS, PREZENTÁCIÓ, ELŐADÁS

Kapd fel a zakód, felső gomb begombol, nézz a tükrbe, haj rendben, díszzsebkendő a helyén, cipő fényes, indulás! A makulátlan, modern, mégis minden konvenciónak megfelelő megjelenéseden nem múlik a siker!

 

VACSORA MINDEN SZINTEN

Le a nyakkendővel, gombold ki a két felső gombot és kész. Lazán elegáns öltözék a legjobb éttermektől a kedvenc PUB-ig bárhol.

Ha fontos üzleti vacsorára mész, egyenlőre marad a nyakkendő, de érdemes egy alkalmibb jellegűre váltani. Később közös megegyezéssel levehetitek, lásd fent.

 

LEUGRASZ EGY BÁRBA A SRÁCOKKAL

Vedd le az inget és lazíts a megjelenéseden, viseld az öltönyt a fehér V-nyakú pólóval, minden egyéb marad. A sál itt is jó jöhet, csak mert jól néz ki.

 

MÁSNAP REGGEL...

Bármi történt is, a zakódat ott ne felejtsd az Ég szerelmére...!

 

Köszönöm, hogy olvastad!

 

Jó megjelenést kívánok!

www.lacfiagi.hu

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr191914447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóré Norbert · http://www.lakaseladas.com 2010.04.13. 14:42:18

Tetszik, ahogy ebben a történetben végigvezeted a dolgot, teljesen azonosultam vele;-)
Figyeltem, ahogy belefűzted a „Felső gomb begombol” részt, Köszönöm, hogy meg írtad ezt a bejegyzést;-)
Szórakoztató és tanulságos is egyben!
Kedvencem a sötétkék öltöny!
süti beállítások módosítása