HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.04.01. 12:46 LacfiÁgi

Jó ízlés, nem úri huncutság...

Címkék: dísz selyem zsebkendő díszzsebkendő

Gyönyörű idő van, még virágzó mandulafát is láttam a ma reggeli gyaloglásomkor. :

 

(Heti 3-5 reggel gyalogolok 40-50 percet, amióta jobb az idő. Próbáljátok ki!)

 

Fiúk, ti miért nem ragyogtok?

A tavaszi színorgia láttán megint eszembe jutott, hogy ti férfiak is tudjátok színesíteni, érdekessé tenni a megjelenéseteket, csak egy kis odafigyelés és az újra (ami valójában egy régi klasszikus) való nyitottság kell hozzá. Erre az egyik legkifinomultabb és költséghatékonyabb eszköz egy férfi ruhatárában a díszzsebkendő.

Viselete igényes ízlésre vall, mindaddíg, amíg nem egy előre bedobozolt szett része, amelyben a nyakkendő és a dísz zsebkendő tökéletesen egyforma  anyagú. Mert az ilyen szett viszont ciki.

A jól megválasztott díszzsebebkendő egyes színeiben, vagy alapszínében, vagy mintájában passzol a nyakkendőhöz, vagy az inghez, zakóhoz, de soha nem ugyanolyan.Összhangban van az öltözék többi részével, de nem azonos vele.

Ha jól választasz, a díszzsebkendő igényességed mellett választékos ízlésre, kreatívitásra, a részletek iránti figyelemre és játékosságra utalhat.

Lehet tiszta pamut, (lásd az eredeti és örök klasszukus fehéret), lenvászon (sportosabb, utcai megjelenéshez) és tiszta selyem, egyszínű, vagy mintás. A legjobb minőségű darabok szélét kézzel rollnizzák és varrják. A műszálas kivitel sem díszzsebkendőben, sem nyakkendőben NEM vall jó ízlésre, sem igényességre.

 

A sima pamut hófehér, itt világoskék szegéllyel, amely rímel az ing színére.

 

A nyakkendő sötétkékjét erősítő egyszínű, sötétkék selyem, amely a zakó nagy kockáiban is visszatér.

 

 

A nyakkendő és a díszzsebkendő színe azonos, csak árnyalatában tér el. A hasonló léptékű és egymásra emlékeztető minta és az alapszín hasonlósága biztonsággal összehozza a kombinációt, de mégis bevállalós, dögös összeállítás.

 

A zakó apró, kheki zöld kockáit hangsúlyozza a díszzsebkendő, és ez a zöld látható itt-ott a nyakkendő virágai között is. Az összeállítás szépen használja a két féle mintát, az apró kockák és a finom virág minta nem bántják, inkább erősítik egymást.

 

Végül, hogy lássátok, utcai (nem business) öltözködésben is nagyon jól kihasználható a díszzsebkendő, legyen az egy lezserebben viselt öltöny, egy konzervatívabb összeállítás, vagy farmeres szett.

 

Köszönöm, hogy olvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

www.lacfiagi.hu

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr451886662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tornoczky 2010.04.01. 22:59:58

Hát ez az apróság tényleg nem kerül sokba, még is dob az öltözéken.

Larusz Zénó 2010.04.02. 09:14:10

Ági, már csak az a kérdésem, hogy hogyan kell a zsebbe tennem a zsebkendőt, hogy az jól mutasson? Figyelmesen összehajtva, vagy lezseren begyűrve? Mennyire látszhat ki? Munkám része az üzleti viselet, de előszeretettel lazítok rajta, előfordul, hogy nyakkendő nélkül, a felső inggombot kigombolva jelenek meg üzleti tárgyalásokon... A zsebkendő tetszik, de még nem próbáltam. Korábban én többnyire élére vasaltan, diszkréten láttam megjeleníteni, de a fenti képeken, van ahol be van gyűrve.

Egyébként köszönöm a tanácsaidat szeretem őket olvasni!

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.04.02. 12:01:51

Nagyon köszönöm az ötletet! Vannak régi, bontatlan díszzsebkendőim, némelyik az eredeti dobozában :-)

(a díszzsebkendő szó olyan, mint az adalékok között a pácsó :-) csak sokkal elsőre helyesen kiolvasni (van, aki nem is jön rá a pác-só lényegére ;-))

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.04.02. 15:29:48

@@tornoczky:

Ha előveszed az összes nyakkendődet, lehet, hogy találsz olyan színt, amely több nyakkendődben is előfordul. Ez esetben egy díszzsebkendőt több nyakkendőhöz is hordhatsz. De passzíthatod az inged színéhez is. A variációs lehetőségek száma végtelen.

Ági

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.04.02. 16:20:44

@Larusz Zénó:

Többféle hajtogatási mód van.
Ezen az oldalon elég sokat megtalálsz.
www.samhober.com/howtofoldpocketsquares/pocketsquarefolds.htm

Javaslom, hogy kezdd az egyszerűbbekkel,a túl bonyolult megjelenésű díszzsebkendő mesterkélt, túlzottan kimódolt hatású.
Egy ügyfelemmel elkezdtük a sima négyszöggel, amelyből csak egy
kb. 0.5-1cm.-es csík látszik, aztán kerestünk egy kevésbé formális, lágyabb megjelenésű hajtást. Attól is függ, hogy Te milyen megjelenésű vagy, milyen az öltözéked és milyen eseményen jelensz meg.

Ági

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.04.02. 16:22:47

@maholnap:
Látod, milyen kincseket rejt a fiók mélye? :)
Arra azért figyelj, hogy jó minőségű legyen amit viselsz, és az összhang nagyon fontos.

Ági

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2011.05.06. 20:59:31

Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tulipánokéval, most az orgona, lilaakác illatával... Jön az akác, és a többi! A méhek is megkergülnek ettől, csak ne legyen többet -7- -8 fok, mint ma hajnalban! Ez most 100 éves hidegrekord volt.

A zsebkendő viszont kell, tetszik!
süti beállítások módosítása