HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.11.09. 23:31 LacfiÁgi

A kabát és a felnőtté válás

Címkék: kabát téli elegancia sportos gyapjú

Sokat írtam már a harmonikus, hozzád illő, céljaidat támogató megjelenésről. És még fogok is. :)

De ma arról lesz szó, hogy ennél tovább kell és lehet lépni.

A legtöbben előbb-utóbb megvásárolják azt a fránya öltönyt. Igen ám, csakhogy az utcára is ki kell lépni egyszer, és az idő is hidegre fordulhat. Mit veszel az öltöny fölé?

Ekkor lép színre a KABÁT.

Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy az öltönyöd fölé szigorúan tilos, és az üzleti megjelenésed szempontjából egyenesen életveszélyes bármilyen pótmegoldást találnod egy jó minőségű, jól szabott szövetkabát helyett.

A kabát mintegy egyenlő a "felnőtt társadalomba lépéssel".

(Viszont ha valaki még sikeres, vagy sikerre törekvő üzletemberként is széldzsekit húz az öltönye, vagy sportzakója fölé, az nem azt jelenti, hogy őszülő  hajszálai ellenére is még gondtalan fiatal srác az illető, hanem, hogy nem képes felnőni.)

Amikor már nem éred be különböző féle dzsekikkel, sem szél, sem pufi, sem farmer változatban. Amikor már nem igyekszel gyorsan a találkozó előtt lekapni a dzsekidet, hogy az ügyfél ne lássa amit viseltél, hanem már a kabátod arról árulkodik, hogy vállalod az üzleti megjelenésedet és nem jelmezként viseled.

Amikor tudatosul benned, hogy az öltözködés is egy nyelv és kommunikációs eszköz az, akkor viselsz kabátot.

 

Azt pedig, hogy milyen kabátot válassz, meghatározza, hogy milyen megjelenést kíván a munkád. Van pár jellemző,amelyeknek egyezniük kell egy kabát esetében, legyen akár konzervatívan üzleti, vagy sportosan elegéns megjelenésű: jó minőség, (minél több százalékban gyapjú), letisztult, időtálló, nemesen egyszerű szabásvonal (nagyon sokáig jó darabod marad), korrekt méret, semleges, jól kihasználható, sokoldalú szín.

Nézzük a klasszkus üzleti megjelenést.

Elavult már a majdnem bokáig érő kabáthossz. Ideális a térd környékig, legfeljebb comb középig érő, a szempont, hogy mindenképpen legalább 10-15 centivel legyen hosszabb, mint a zakód. Az egysoros gombolás praktikus és elegáns. A legkonzervatívabb a sötétkék, sötétszürke, és a fekete, de a feketétől inkább tartózkodj, keveseknek áll igazán jól, különösen a téli sápadtság idején.

Combközépig érő, klasszikus, jól kihasználható szürke kabát

 

Ezt az ujjmegoldás "raglán ujj"-nak hívják. Figyeljétek meg, hogy nem a vállnál fut körbe az ujj bevarrása, hanem a nyaktól ferdén fut hónaljig. Ez a különösen erőteljes, széles vállú férfiaknak áll jól, mert kicsinyíti a vállat

 

Térdig érő, karcsúsított, klasszkus sötétkék kabát. Akinek az alkata, alakja megengedi, érdemes karcsúsított fazont választania, lendületesebb, korszerűbb, fiatalosabb, mégis elegáns.

Ugyanez a fazon hosszabb, térd alatti változatban. (itt nem üzleti öltözékhez viselve)

A szüke egy univerzális, jól kihasználható szín, nagyon jó választás és most nagy divat. Ez a karcsúsított hajtókás fazon jól néz ki sportosan elegáns szettekkel is, akár még egy sötét farmer+pulóver összeállítással is.

 

Végül egy nagyon klasszikus, örök, ám kissé ultrakonzervatív fazon. Inkább az idősebb korosztálynak ajánlom.

 

A sportos elegancia terén több legetőség van a játékosságra,fantáziadús részletekre, használjátok ki!

 

Ez egy kétsoros gombolású, közkedvelt, trendy ugyanakkor örök fazon. Jól áll azoknak, akik szívesebben látnák magukat vállasabbnak, vagy izmosabbnak, erőteljesebbnek.

Kétsorost soha ne viselj hosszabb ideig nyitva! Ez a fazon begombolva mutatja a legjobb formáját. (Nekem nagyon tetszik!)

 

Ez a fazon karcsú, magasabb férfiaknak áll jól.

 

Ez a fazon bőrfülekkel és csontgombokkal a legjobb, nagyon kedvelt pl. Olaszországban is.

Alacsonyabb férfiakon is remekül áll, örök klasszikus.(Nekem az egyik kedvencem. :) )

 

Ha sikerült beszerezned a lehető legjobb kabátot, vigyázz rá! Ha sokat autózol, válassz rövidebb fazont, de ha lehet, inkább vedd le az autóban, mert az alja csúnyán gyűrütt lehet a sok üléstől. A kabát helye mindig vállfán van, használat előtt és után érdemes lekefélni. Kizárólag vegytisztítóban tisztíttasd, de ha nem piszkos, akkor is érdemes időről-időre átgőzöltetni, hogy felfrissüljön.

Miután gyapjúról van szó, ha elteszed a melegebb hónapokra, mindíg használj levendulát, vagy molyirtót, nehogy szitává rágcsálva találd a következő télen.

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok,

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr792437361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gotz 2010.11.10. 00:25:42

Alacsony férfiaknak mit ajánlasz? csak derékig érő kabát, vagy lehet lejjebb is?

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.11.10. 00:39:37

Kedves götz,

Alacsonyabb férfiaknak sem ajánlok zakó fölé derékig érőt, az kifejezetten vicce lenne. Klasszikus üzleti kabátok közül a térdig érőt ajánlom, sportosabbak közül a legalsót,vagy az elsőt.

Alacsonyabb férfiakat is lehet ám remekül öltöztetni, megvan annak a csínja-bínja. Ha érdekel, egy konzultáció keretében beavatlak a trükkökbe! :)

Váraljay Gabriel 2010.11.10. 08:33:34

Ezek a karcsúsított kabátok nagyon tetszenek! Köszi az összefoglalót (ismét).

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.11.10. 08:36:34

Nagyon szívesen, Gábriel!
Neked jól is állna! :)
süti beállítások módosítása