HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2012.04.16. 16:30 LacfiÁgi

Pont, pont, vesszőcske...

A napokban könnyű sportzakó vásárlására indultunk egy ügyfelemmel.

Milyen szempontokat vettünk figyelembe a választáskor a méreten és az évszakon kívül?

Végiggondoltuk, hogy milyen színű és anyagú nadrágokhoz és ingekhez fogja viselni, az ingek mintásak-e, ha igen, akkor csíkosak, vagy kockásak?

Erről jutott eszembe, hogy írjak egy keveset a minták összehangolásáról egy öltözéken belül.

Elöljáróban leszögezem, hogy az a tézis már régen megdőlt, miszerint mintát mintával nem viselünk. Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen mintát és milyen léptékű mintát viselünk együtt.

Bátran variálhatunk pöttyöt a csíkossal, vagy kockással, virágmintát a geometrikussal, szóval mindent mindennel, mindaddig, amíg egy-két aranyszabályt figyelembe veszünk:

A minták léptéke soha ne legyen egyforma, vagy közel azonos, mert kusza, zavaró, vibráló hatást kelt. 

A lépték legyen eltérő, tehát apró minta a nagyobbal, vastag csík vékonnyal, függőleges csík a ferde csíkozással, vagy vízszintessel, sűrű minta a ritkával.

Ami az   összeállítást összehozza, harmonizálja, az az öltözék több darabján megjelenő azonos szín, vagy színek.

A jól összehangolt minták nemcsak, hogy passzolnak egymáshoz, de erősítik,kiegészítik, hangsúlyozzák is egymást. A mintás ruhadarabok, vagy kiegészítők (nyakkendő, díszzsebkendő) jól alkalmazva kreativitást, dinamizmust,egy kis játékosságot visznek a megjelenésbe, tehát mintára fel!

Megjegyzés: ezek az összeállítások nyakkendő nélkül is "működnek", lazább alkalmakkor. Néhány képen legombolt gallérú ing szerepel de fontos megemlítenem, hogy ez a gallér nem felel meg az Európában elfogadott, szigorúan klasszikus üzleti megjelenés szabályainak. Ahol nincs ilyen elvárás, ott bátran viselhető. :-)

 

 

Kockás ing hajszálcsíkos öltönnyel, egyszínű nyakkendővel. A kockás és a csíkos léptéke és vastagsága különbözik. Az összeállítást harmonizálja a szürke szín az ingen és az öltönyben, a kék az ingen és a nyakkendőn valamint a fehér az ingen és a díszzsebkendőn.

 

Hálókockás ing sűrűn pöttyözött nyakkendővel, világos szürke zakóval. Az ing kockái és a nyakkendő kékje megegyeznek, a lépték eltérő. A nyakkendő világoskék pöttyeit hangsúlyozza a világoskék díszzsebkendő.

 

Krétacsíkos szürke öltöny rózsaszín inggel, fekete alapon rózsaszín és fehér csíkos nyakkendővel. A nyakkendő kapja a hangsúlyt, a rózsaszín csík harmonizál az ing színével, a fekete szín a szürkével. Finom részlet a fekete-fehér Eszeterházy-kockás díszzsebkendő.

 

Mikro-csíkozású világos zakó apró-kockás inggel, ritkán pettyezett nyakkendővel, nagy-kockás díszzsebkendővel. A kék szín összehozza az inget és a nyakkendőt, a zakó, ing, nyakkendő és díszzsebkendő mintájának léptéke különbözik. AZ öltözék összes színe megjelenik a díszzsebkendőn.

 

Kő-szürke zakó apró-kockás inggel és török-mintás nyakkendővel. A nyakkendő színei között megjelenik a szürke és az ing kockáinak tejeskávé színe, a nyakkendő pasztell-rózsaszínjét szépen hangsúlyozza az azonos színű díszzsebkendő.

 

Klasszikus kék-fehér-piros összeállítás eredeti módon tálalva. Sötétkék klub-zakó piros-fehér-kék kockás inggel, kék-fehér címeres nyakkendővel. A nyakkendő és az ing mintájának léptéke eltérő, közös színük a sötétkék és a fehér. Az ingben szereplő piros színt hangsúlyozza a díszzsebkendő, amelyen finom részlet a szélén végigfutó fehér csík.

 

Melírozott szürke zakó csíkos inggel, kockás nyakkendővel és török-mintás díszzsebkendővel.  A szürke szín szerepel a zakón, az ing csíkjaiban és a nyakkendő kockáiban. A nyakkendő és az ing mintáinak léptéke eltérő. A nyakkendő sárga-fekete-szürke-fehér színei megjelennek a díszzsebkendőn is, de más arányban.

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

üzleti-stílus tanácsadó

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr284454871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása