HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.01.04. 14:41 LacfiÁgi

Indulás és rögtön 5 olcsó mód a ruhatárad feljavítására

Kedves Olvasóm,

Ta-dammm!

Szóljanak a harsonák, peregjenek a dobok, végre-végre elindul a magamnak már rég beígért, nektek újdonságnak szánt blogom!

Nem, naponta nem foglak bombázni a jó megjelenéssel kapcsolatos gondolataimmal, de kb. heti egyszer-kétszer biztosan jelentkezem.

Talán már láttad, hogy LEÁRAZÁSI ŐRÜLET VAN!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizonyára szemet szúrt Neked is, hogy bárhol jársz, óriási leárazási téboly uralkodik. Most, a hónap elején nagyon jól járhatsz, ha céltudatosan nekiindulsz, és minőségi darabokba fekteted a pénzed.

Arról, hogy mire érdemes ilyenkor költeni legközelebb bővebben, addig itt van amit addig is megtehetsz.

Mutatok Neked 5 költséghatékony módszert a ruhatárad feljavítására

Nézd át otthon a ruhatáradat, mi az ami nagyon elkopott és feltétlenül pótolni kell, és mi az, ami megmentésre érdemes és  alkalmas. Kis okos átalakítással megmenthetsz jó darabokat, hogy a jövőben tényleg arra költs, amire igazán szükséged van.

Biztosan vannak olyan darabjaid, amelyeket nem viselsz mert kiderült, hogy a méret nem az igazi,túl bő, túl hosszú az ujja, lóg az ülepe, bő a dereka.stb. Mielőtt ezeket elajándékoznád vagy kiselejteznéd, vizsgáld át még egyszer az alábbaik figyelembevételéve:

1. Próbáld fel az összes nadrágodat és alaposan nézd meg, hogy úgy állnak-e, ahogyan kell. Nem lóg a földig, nem bokalengő, a szövetnadrág ülepe szépen áll a hátsódon, sem nem feszül pattanásig, de nem is lóg buggyosan, stb. A jó állapotban levő nadrágokat vidd el a szabóhoz, és alakíttasd tökéletesen magadra, egyúttal a varrások mentén is nézesd át, nincsenek-e felfeslések. Egy derékbőség beállítás, ülep leengedés, szárfelhajtás sokkal olcsóbb, mint újat vásárolni, és az időt is megspórolod vele, amit keresgéléssel töltöttél volna.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Nézd át a cipőidet! Fontos tudnod, hogy egy rossz minőségű, vagy ápolatlan cipő az egész megjelenésedet lerontja, ezért erre fordíts különös gondot. Ha a cipőd egy jó darab, csak az iő már nyomot hagyott rajta, lehet, hogy érdemes feltuningolni kicsit. Egy új talp és/vagy sarok, új cipőfűző és nagyon alapos ápolás és fényesítés után szinte új cipőd lesz. Hangsúlyozom, ezt csak jó minőségű cipőknél érdemes, vagy itt az idő újat vásárolni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Most jönnek a pulóverek

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akik gyakran viselnek pulóvert tudják, hogy bármennyire is vigyázunk, idővel      bolyhosodnak, esetleg a varrások mentén lyukasak, vagy apróbb lyukak keletkezhetnek bennük. Ha úgy látod, hogy a szeretett darabot érdemes megmenteni, mosd át kézzel ehhez való mosószerben, esetleg erre kérj meg egy közelálló hölgyet, vagy vidd el a tisztítóba. Ezután egy pulóverborotvával  (Saturn, Médiamarkt stb. -ben lehet olcsón kapni) vagy egy borotvával óvatosan szedd le róla az összecsomósodott csimbókokat. A lyukacskák megvarrására, esetleges szemek felszedésére szintén kérj meg hozzáértőt, ha más nincs, akkor Ruhaklinikákban elvállalnak ilyesmit normális áron. Meg fogsz lepődni, szinte új pulóvert viselhetsz még egy jó darabig.

     

4. Vizsgáld át az öltönyeidet!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel a nadrágokkal az egyes pontban már foglalkoztunk, jöjjenek most a zakók.

Csak azokkal érdemes foglalkozni, amelyek még nem fényesedtek ki, és nincs rajtuk valamilyen kijavíthatatlan sérülés, vagy szennyeződés. Ha túl bő a dereka, érdemes kicsit bekarcsúsítani, hogy szebb tartást adjon. Ha túl hosszú az ujja (rálóg a kézfejedre!) akkor egy jó szabó a díszgombok feljebb varrása után fel tud belőle hajtani. Ezután tisztíttasd ki az öltönyt, (a nadrágot és a zakót együtt!), és vasaltasd ki. Ég és föld lesz a különbség. Ha a zakód túl szűk nézesd meg, hogy ki lehet-e belőle engedni, ha nem, akkor sajnos azzal már nem sokat lehet kezdeni, hiszen egy zakót tudni kell begombolni.

A gombolási szabályokról hamarosan olvashatsz a honlapomon: www.lacfiagi.hu

 

5. Akinek nem inge... Az ingekkel is hasonló a helyzet. Nézd át, nincs-e megtörve, kikopva, kibolyhosodva a gallér és a mandzsetta. Ha még jó állapotú az ing, csak túl bő, vagy hosszú az ujja, azt magadra tudod igazíttatni, és olyan lesz, mintha új lenne.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ha rászántál egy kis időt és mindezt megtetted, szem előtt tartva, hogy mi az, ami nagyon fontos az üzleti megjelenésedhez és a privát életedben, akkor már látod, hogy mit kell vásárolnod legközelebb

 

 Jó megjelenést kívánok,

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr841645001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolf Gabor · http://www.MarketingCommando.hu 2010.01.05. 07:26:13

Ági, sok sikert a blogodhoz!
Ha valaki, hát én megértem, hogy mennyire fontos egy "termék" csomagolása :)

Kíváncsian várom a folytatást!

IpariForum · http://www.ipariforum.com 2010.01.05. 11:23:22

Gratula a blogodhoz!

Hiába a nagy leárazás, ha nem vezeted a kezem, minden hülyeséget összevásároltam volna...

Kóré Norbert · http://www.lakaseladas.com 2010.01.05. 11:43:22

Én is Gratulálok!

Sok érdekes infót tartalmaz már az első bejegyzésed is, kíváncsian várom, amit következőre ígértél. :)

Rónai Balázs · http://it-tanacsado.hu/ 2010.01.06. 00:34:37

WOW. Praktikus ötletek!

Sok sikert a blognak!

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.01.06. 11:35:31

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást és a bíztatást! :)

Veres Zoltán 2010.01.27. 19:17:38

Szia Ági!

Nagyon örülök, hogy az oldalad és a blogod létrejött.
Praktikus tanácsaidból amikor éppen valamelyiket alkalmazom - legutóbb a nyakkendő választás kapcsán -, rögtön pozitív visszajelzéseket kapok a kötnyezetemből.
Köszönöm!
süti beállítások módosítása