HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.03.04. 13:14 LacfiÁgi

Szaloncukor-hatás, vagy profi gallérválasztás

Címkék: ing inggallér helyes méret helyes gallér méret

A minap remek pédát találtam arra, hogy professzinális megjelenéseteket hogyan teheti tönkre a rosszul megválasztott inggallér.

Tudom én, hogy a férfiember súlya és ezzel a nyak körmérete is változik. Végül is, az érett, ereje teljében lévő szarvasbikának is megvastagszik a nyaka. Ez nem feltétlenül hízás ereménye, hanem ha úgy tetszik, az  "emberesedés" jele. Ám az ilyen változásokat a ruhatárnak feltétlenül követnie kell, mert különben hiába a jól szabott, minőségi darabok, ha a méret nem stimmel, az egész összhatás odavan.

Ugye nem szeretnétek, ha ing gallérotok ahelyett, hogy nyakatokra szépen felfeküdve,nektek jó tartást, arcotoknak szép keretet adna, inkább egy szorosan megkötözött szaloncukorra hasonlítana?

Mint például az alábbi fotókon:

Nagyon fontos, hogy a megfelelő méretű ing gallért válasszátok! A megfelelő alatt itt nem azt értem, hogy olyan érzés, mintha a legkényelmesebb jogging felsődet viselnéd!

A helyes ing gallér méret az, amikor a gallért teljesen begombolva, egy ujjadat simán be tudod csúsztatni a gallér és a nyakad közé. Ha már két ujjad befér, bő a gallér. Ha nem fér be az ujjad, szorult helyzetben vagy!

A másik szempont, hogy a gallér lehet magas, közepes vagy alacsonyabb állású, attól függően, hogy a nyakadra felfekvő részt milyen szélesre szabták.

Ha hosszú nyakad van, akkor érdemes a magasabb állásút választani, ha átlagos, akkor a közepest, ha rövid a nyakad, vagy tokád van, (vagy mindkettő), akkor az alacsonyabb állásút.

A gallérod és a nyakkendőd vannak a legközelebb az arcodhoz. Rendezettséget és a részletekre is kiterjedő figyelmességet kell, hogy tükrözzenek, miközben biztosítják, hogy az arcod legyen a figyelem központjában.

A fenti két képen a gallérok túl szűkek, és túl magas állásúak.A testesebb férfi tokáját sikerült megtriplázni a túl szoros gallérral. Ha nem jó a méret, a gallér félre is csúszhat, gyűrődhet és sok esetben annyira kényelmetlen, hogy a férfiú kigombolja a felső gombot/gombokat, amitől aztán totál slampos lesz az egész. Ez a viselet a szemlélő számára kimondatlanul is azt az üzenetet közvetíti, hogy a részletek nem igazán számítanak.

Ilyet a gallér viselője szándékkal biztosan nem állítana magáról, mint ahogy Te sem tennéd valószínűleg, különösen nem az üzleti életben. Akkor miért hagynád, hogy a gallérod messziről ezt kiabálja rólad?

Ezen a képen egy jól megválasztott ing gallért látsz. Ropógós, gyűrődésmentes, szépen felfekszik, így azt sugallja, hogy egy olyan férfi áll a választás mögött, akinek minden részletre kiterjed a figyelme. A hatás harmonikus, a figyelem a férfi arcára terelődik, nem vonják el zavaró tényezők.

Így kell ezt csinálni!

 

Jó megjelenést kívánok!

www.lacfiagi.hu

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr1001808497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2010.03.05. 11:13:53

A most már bátran szokásosnak nevezhető profizmus, körítve egy élvezetes és sajástosan nőies-lacfiágis stílussal - gratulálok és várom a következőt! ;-)

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.03.05. 11:22:40

@Vucsics.Krisztián:
Krisztián, örülök, hogy tettszik és köszönöm a biztatást!Váljék hasznodra!

Ági
süti beállítások módosítása