HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.03.24. 22:04 LacfiÁgi

Ballon-blues...

Címkék: klasszikus kabát ballon trendy jól raglán coat trench trenchcoat kihasználható

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nagyon élvezem, hogy itt a tavasz.

Sokadmagammal azt hittem, hogy az idén tényleg nem jön el. De íme, ragyogóan süt a nap, és a leglehetetlenebb helyeken is kiserked a fű. :)

Azonban sajnos muszáj tudomásul vennünk, hogy lesz még hűvösebb, esik majd az eső és még nem lehet letenni arról, hogy néha felvegyünk valamit, egy plusz réteget az ingre, zakóra, pulóverre.

Úgy vettem észre, hogy nektek, férfiaknak komoly gondot okoz, mit viseljetek, ha ilyentájt elered az eső, vagy hűvösebb, szeles idő van. A télikabátot már boldogan letettétek. Túl meleg és már agyonhordott, unalmas. Meg különben is, TAVASZ van!

A zakó, legyen akár öltöny része, akár sportosabb utcai (casual), egyfelől kevés lehet, másfelől nincs az az zakó, amelyiknek jót tesz az eső. És lássuk be, nem lehet mindenhez a síkabátot, vagy széldzsekit hordani. Illetve lehet, de stílustalan, ízléstelen.

És itt jön be a kis hazánkban sokak által méltatlanul elfeledett ballon kabát.

Vannak máig hires viselői:

Humphrey Bogart a Casablanca c. filmben. Ő az, aki kalappal, elegánsan viselte....

és Colombo hadnagy, aki nem viselte olyan elegánsan, sőt slampossága legendás lett, de erről nem a ballon kabátja tehet.

A lényeg, hogy egy jól kihasználható, stílusos darabról van szó, amit viselhetsz öltöny fölé is, de akár lezseren, farmerrel is. Az anyaga esőnek ellenálló, speciálisan szőtt, strapabíró pamut, vagy pamuttal kevert textília.

A leghíresebb ballonkabát fazon, az un. "trench coat" eredeti modelljeit az első világháborúban harcoló brit és francia katonák számára tervezték, hogy egy ennél lényegesen súlyosabb viseletet kiváltsanak vele.

Mind a mai napig a legklasszikusabb, leghíresebb ballonokat a Burberry angol divatház készíti. Ezek a kabátok csúcsminőségűek, gyönyörűen kivitelezettek, mindegyik darab bélelve a jellegzetes Burberry-kockás textillel, amely a divatház védjegye. Magatok is szemügyre vehetitek az Andrássy úti Burberry üzletben.

Természetesen a Burberry-n kívül már nagyon sok cég készít hasonló fazonú ballonokat megfizethető áron.

Aztán van a másik klasszikus fazon, a raglán szabású. (Figyeljétek meg, hogy a váll varrás egészen máshol helyezkedik el!)  Ez kevésbé " katonás", sokkal simább vonalú.

 

Melyiket válaszd?

Ha testesebb vagy, vagy kifejezetten szélesvállú, akkor válaszd a raglán fazont, ha csak nem akarsz óriásinak látszani.

Ha úgy véled, hogy elfér még rajtad egy kis "váll", szereted a nagyon férfias, kicsit uniformis jellegű darabokat, akkor a "trench coat" modell a tied.

A képen a bal oldali férfin bőven elfér a vállpánt, a széles hajtóka és a többi extra varrás és réteg, ami vállasabbá teszi őt. A jobb oldali korpulens úron felesleges ugyanez, ő még hatalmasabb lett tőle, előnyösebb lett volna a sima vonalú raglán fazon.

 

És most pár példa, hányféle képpen viselheted ezt a sokoldalú, klasszikus és mégis nagyon trendy darabot.

 

Köszönöm, hogy olvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

www.lacfiagi.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr341866435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veres Zoltán 2010.03.31. 21:39:52

Köszi Ági, hogy erre is felhívod a figyelmünket, mert valóban szinte csak a
filmekben látjuk ezt a kabátot, nem is emlékszem láttam-e mostanság az utcán ilyet.

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.04.01. 13:35:29

Pedig Zoli, ez a kabát mindig is volt, és lesz is. A post-ban említett Burberry cég nagyon sokat tett azért, hogy update-elje, és most megint nagyon trendi lett.
süti beállítások módosítása