HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.04.28. 23:59 LacfiÁgi

Gyöngyvirágtól lombhullásig - mit veszel fel esküvőre?

Nyakunkon a május, így aztán "gyöngyvirágtól lombhullásig" zajlik az esküvői szezon.

Esküdj, hogy az idén jól meggondolod, mit viselsz majd, ha esküvöre lagziba mész! (Csak hogy tudd, a legriasztóbb stílushibák egyik lelőhelye az esküvői sokadalom.)

Talán már meg is kaptad az első, különös gonddal megválasztott meghívót. Fontos, hogy megtiszteld az ifjú párt és a vendéglátó családokat és nem utolsó sorban magadat azzal, hogy az alkalomhoz illően, gonddal öltözöl.

Ha csak az esküvőre szól a meghívód, akkor is figyelemmel öltözz, de ha az ebédre/vacsorára/lagziba is szól az invitáció, akkor aztán különösen fontos, hogy megadd a módját.

 

Mit viselj?

Az több dologtól függ:

 

1. A nap mely szakában lesz az esemény?

Egy délutáni esküvőre világos ruhát illik válaszatni, de mindenképpen kerülendő a fekete, sötétszürke. Válassz visszafogott világos, pasztell árnyalatokat szürkéből, kékből, föld színekből. Nyáron kellemes és jól kihasználható a pamut vagy pamutkeverék, lenvászon vagy lenkeverék vagy könnyebb, vékonyabb gyapjú. A pamut és a len esetében jó, ha van benne egy kis elastan (rugalmas műszál), hogy formatartóbb legyen.

Ezeket tavasszal/nyáron késő délutáni/esti esküvőre is viselheted, de estére még csatlakozhat a középszürke, sötétkék.

A feketét abszolut KERÜLD! Komor, nehéz és súlyos szín egy olyan alkalomra, amikor te ünnepelni, örülni és vigadni mész. Ha nagyon muszáj, feketét maximum a vőlegény és az örömapák viselhetnek, de csak ha tényleg nagyon muszáj.

2. Milyen a hely jellege, ahol az esküvő és a lagzi lesz? Milyen típusú a társaság?

Mert ugye, más fér bele egy halászcsárdába és megint más pl. a Stefánia palotába. Lehetsz lazább egy olyan pár esküvőjén, akik maguk sem kedvelik a formális dolgokat, de ezt nem ajánlott megengeni magadnak, ha egy konzervatívabb, klasszikusabb ízlésű pár esküvőjére vagy hivatalos. Ha kételyeid vannak, inkább kérdezd meg az ifjú pártól!

Laza esküvőre nem kell nyakkendőt kötni, sőt, az inget is helyettesítheted egy sima pólóval, ez korosztály és stílusfüggő. Egy jól megválasztott dísz-zsebkendő viszont minden összeállítást feldob, a fiatalabb korosztálynak és bohém felnőtteknek egy lezseren feldobott sál is jól néz ki. A farmert inkább hagyd meg máskorra, az eddzőcipővel együtt.

 

Ugyanazt a világos pamutkeverék öltönyt viselheted formálisan és lazán is.

Figyelmes gesztus és jó ízlésre vall, ha a nyakkendő/ing választásánál figyelembe veszed, hogy a partnered milyen színű ruhát visel. Nem kell túlzásba esni és a hölgy ruha anyagából varratni nyakkendőt, az túlságosan kimódolt, verejtékszagú lenne, de ha pl. lilát visel és neked jól áll a lila, akkor szép, ha te is lila nyakkendőt, vagy dísz-zsebkendőt választasz, nem baj, ha az árnyalat nem ugyanaz. A legfontosabb, hogy NE válassz olyan színt, ami semennyire nem kompatibilis a hölgy ruhájánalk a színével, (pl. ő pirosban, te rózsaszín ingben, stb.) mert rossz lesz rátok nézni.


Sokan jó alkalomnak tartják a meghívást egy új öltöny vásárlására.

Ha nálad is ez a helyzet, ne bagatellizáld el a dolgot azzal, hogy "úgyis ritkán veszem fel, elég lesz valami olcsó"! Ha már vásárolsz, vedd befektetésnek és válassz egy jó öltönyt, amit sokáig kihasználhatsz ha vigyázol rá és nem változik a súlyod. Különösen fontos ez azoknál, akik a középszürke, vagy sötétkék mellett döntenek, mert azt egész évben viselhetik, ha máskor nem, akkor színházba, vacsorákra, egyébb jeles alkalmakra. Hiszen minden valamire való férfi ruhatárában KELL lennie min. 1 db jó öltönynek!

 Ha szűkre szabott a keret és marad a régi öltöny, akkor is érdemes feldobnod a megjelenésed egy új inggel, nyakkendővel, dísz-zsebkendővel, ez is rengeteget számít. 

Még pár hasznos tipp!

Jól jöhet egy váltó ing, ha eselkeg leetted, leittad, vagy megizzadtál benne a parketten. Hasonló okoből egy váltócipő sem árthat.

Ami még fontos egy dezodor és kölni. Nyáron meggizzadsz, az alkohol és a tánc még rátesz erre. Ne hagyd, hogy te légy a kedves,de izzadságszagú pasas a násznépben, akire mindenki mosolyog, de senki nem táncol vele szívese!

Ha még egy rágógumit is bekapsz az ebéd/vacsora után, biztos , hogy semmi nem zavar majd abban, hogy  legjobb formádban örülhess a nagy eseménynek.

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr251960835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veres Zoltán 2010.04.30. 00:09:54

Ági jól összefogott, hasznos írás mindenkinek!
Köszi!

Zoli

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.04.30. 08:22:49

Szívesen Zoli, használd egészséggel! :)

Mc Murphy 2010.07.08. 14:15:44

Szia Ági!
Egy férfiaknak szóló blogon már kértem mások segítségét, de hiába. Bemásolom amit oda írtam.
"A segítségeteket szeretném kérni zakó vásárlással kapcsolatban! Úgy alakult, hogy a hétvégén egyedül kell mennem az egyik barátom lakodalmába. Erre a menyasszony megkért, hogy kísérjem az egyik koszorúslányt, amire nem számítottam. Ehhez hozzátartozik a fotózkodás parkban stb. A problémám az, hogy nemrég vettem egy fekete, enyhén slim fazonú szövetnadrágot, egy fehér, halvány kockás inggel. Szerintetek milyen zakót vegyek ezekhez, illetve mennyire stílusos erre az alkalomra más színű zakó-nadrág összeállításban megjelenni? Az ötleteket előre is köszönöm!"
Az írásom után olvastam csak ezt a bejegyzést. Nagyon tetszik amit írtál. Sok hasznos ötlettel.
Tényleg vessem el a fekete slim nadrágot, hozzá valamilyen slim zakó vételét, vagy vegyek valami öltönyt? Sajna kifogytam a tavalyi sötétkék öltönyömből. Ha "elmenne" a fekete nadrág, te milyen színű zakót vennél a helyemben? Nagyon megköszönném, ha segítenél! Szép napot!

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.07.08. 23:45:42

Kedves Mc Murphy,

Köszönöm, hogy megkerestél!

Az a helyzet, hogy lehet találni olyan összeállítást, amivel "elmegy" a fekete nadrágod, de soha nem lesz olyan elegáns, mint egy öltöny.
A másik, hogy nagyon jó érzékkel kell megtalálnod azt a zakót, ami valóban illik majd a nadrágodhoz. Az a jó választás, ha a zakóban is van valami apró fekete minta, fekete a gombja, stb. Halszálka mintás, Eszterházy-kockás, stb. Fontos, hogy a zakó szövete kb. egy vastagságú és finomságú legyen, mint a nadrágé. Miután ez így is-úgy is kevésbé formális összeállítás, ügyesen kell kiválasztanod a nyakkendőt és a dísz-zsebkendőt.

Ha megteheted, én a helyedben vásárolnék egy új öltönyt. Remek leárazások vannak, élj vele! Figyelj a méretre, ne vásárolj, túl nagyot! Ha vásárolsz, akkor én a helyedben nem feketét vásárolnék, hanem szürkét, vagy sötétkéket. A fekete ugyan alkalmi, de csak alakalomra érdemes viselni. Viszont a másik két színt máskor is ki tudod használni. Abba a hibába ne ess, hogy valami silány minőséget veszel, hogy olcsó legyen.

Ha kevés a ráfordítható, menj Mr. Sale-hez www.mrsale.net/ . Ott arra figyelj, hogy gyapjú öltönyt válassz, "négy évszakost" , 2 vagy 3 gombost, vagy csak kis hányadban műszálast (70/30 arány kb.).
Ha kicsit jobban megy anyagilag, akkor Becon Berlin www.becon-berlin.hu/, Kristóf szalonok a Plazákban, Soltex www.soltex.hu/ , páldául.

Remélem segítettem. :)

Jó megjelenést kívánok és jó lagzizást!

Lacfi Ági

www.lacfiagi.hu
www.lacfiagi.blog.hu

Mc Murphy 2010.07.09. 01:09:14

@LacfiÁgi: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!Ne lepődj meg ha többször felbukkanok a kérdéseimmel!:) Ma mindenképp veszek egy öltönyt. Azt hiszem szürke színűt fogok.
Még egyszer köszi, és további jó írást!

István

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.07.11. 14:36:16

@Mc Murphy:
Szia, örülnék, ha megírnád, mit és hol vásároltál végül is! :)

Üdv

Ági
süti beállítások módosítása