HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.02.23. 14:23 LacfiÁgi

"Szegény" Tiger Woods sokatmondó megjelenése

Persze, hogy én is olvasom a külföldi híreket, és az egyik általam kedvelt oldalon nagyon jó példát találtam arra, hogyan mutathatnám be Nektek, miként lehet "beszélni" az öltözködés nyelvén.

Bizonyára sokan ismeritek már Tiger Woods-ot, a világ jelenleg legismertebb, legsikeresebb és leggazdagabb golf játékosát.Bár fantasztikus tehetség, mégis csak gyarló ember. Neki a nők a veszte, és nős, gyermekes férfi lévén, most rajtavesztett. Pár hónapja lelepleződtek eddig is rebesgetett nőügyei és világraszóló botrány kerekedett, amit a sajtó még fel is turbózott. A feleség válni készült, a család kiborult. Eddig 14 hölgy jelentkezett a botrány kirobbanása óta, azzal, hogy kalandjuk volt a sportolóval.

Végül hosszú hallgatás után február 19-én a sportolósztár kiállt a sajtó, a család, a barátok és a rajongók elé, és nyilvánosan bocsánatot kért az általa okozott csalódásért, fájdalomért, felelőtlen viselkedéséért.

Ééééés itt jön be az öltözködés!

Tiger Woods nem tartozik a híresen jól öltöző sportolók közé, de  közleménye felolvasása alkalmával alulmúlta önmagát.

(Bloomberg/Getty)

Tiger nyilvánvalóan sajnálja, amit tett. Nagyon. Ezt azonnal látni lehet rajta. Az öltözködés ezer dolgot elmond helyettünk és itt is ez történt. A ruhái, az egész megjelenése azt mondják: ELSZÚRTAM. Azt gondolhatnánk, hogy egyszerűen mellényúlt a ruhásszekrényben, vagy az üzletben. (bár ilyen rossz darabok nem is lehetnének a szekrényében!)

Vagy lehet, hogy mégsem nyúlt mellé??

Nézzük egyenként!

1. Az inge, amelyet úgy vett fel, ahogy kivette a csomagolásából, nem arról árulkodik, hogy jó helyen, jó minőséget vásárolt. Erre utal az is, ahogy az ing nyaka külön életet élve lebeg a nyaka körül. Ez az ing azt mutatja: "vacakul érzem magam".

2. A blézer gyászfekete és lóg rajta. Óriási széles ujjak, semmi dinamizmus, semmi lendület a szabásban. A hajtókája nagyon rosszul szabott,alig van tartása. Ez egy elkeserítő blézer.

3. Szövetnadrág. Alig van valami fazonja, lobog a szára. Nem annyira "mindenki mehet a pokolba" nadrág, inkább " a poklot megjártam" nadrág.

Egy szó mint száz, annyi energia volt a megjelenésében mint egy döglött birka farkában.

Korábban tudott ám ő ilyen is lenni:

Meg ilyen is:

Ne felejtsük el, hogy ő világ első számú golf játékosa, nem akármilyen vagyon és hírnév birtokában!

 

Ugyanakkor a nyilvános "mea culpa" -hoz választott megjelenése roppant okosan is volt összerakva.

Az öltözék, amelyet az első képen visel, szándékos kinyilvánítása annak a bűntudatnak, amelyet viselőjük érez. Nem viseli vaskos drága óráját sem, bár a Tag Heuer kiállt mellette. Nem vallana bűnbánatra, mint ahogy egy nyitott gallérú ing sem. Tiger inkább úgy fest, mint az alázatos vádlott mintapéldánya, aki  a világ szeme láttára áll bíró, esküdtek és ítéletvégrehajtás elé.

Azt is hihetnénk, hogy egyszerűen egy kapkodó vásárlás eredménye ez a hozzá képest különösen szánalmas megjelenés, de joggal gondolhatjuk azt is, hogy ez a túlméretes zakó egy okos, tudatos választás eredménye, hogy szinte gyermekszerűvé kicsinyítse viselőjét.Egy ártatlan, kicsi, kiszolgáltatott ember, ebben a durva, felnőtt világban.

Szegény Tiger! Szegény, okos Tiger!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr851783800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PetyaKmet 2010.02.24. 21:10:21

Hejjj! Mi mindenre oda nem kell figyelni!
Én a felső képen azt láttam, hogy tök jól áll rajta a ruha.
S aztán kiderül, hogy nem mindegy, hogy hogyan áll a hajtóka, az ing nyaka.
Aztán hogy a stílus sem mindegy..
Sokat kell még tanulnom ez ügyben is.

Köszi Ági a bejegyzést!

Péter

Varga Emil · http://aszfaltut.hu 2010.02.24. 21:15:16

Kösz a bejegyzést, élvezetes volt.
Ági, egyre jobban írsz!

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2010.02.25. 16:16:54

Szuper cikk, Ági, gratulálok!!! Élvezetes és tanulságos írás, index-címlapot érdemelne.

LacfiÁgi · http://lacfiagi.blog.hu 2010.02.25. 16:32:47

@Vucsics.Krisztián: Köszönöm mindenkinek, örülök, hogy tetszett!Szerintem is nagyon tanulságos. Az USA-ban nagyon tudatosan használják az öltözködést pl. a peres ügyekben a bíróságon, az esküdtek és a közvélemény befolyásolására, nagy sikerrel. Érdemes tanulni tőlük! :)

Veres Zoltán 2010.02.28. 13:51:53

Köszi Ági!
Ma is tanultam újat!
süti beállítások módosítása