HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2010.08.09. 15:12 LacfiÁgi

" A piros ruha a megoldás?"

Címkék: választás előadás vörös piros tárgyalás önbizalom nyakkendő magabiztosság

Egy nagyon kedves és régi ügyfelemtől, Wolf Gábortól nemrég kaptam egy emailt, a tárgymezőben a következővel: " A piros ruha a megoldás?"


A levélben egy link vezetett a cikkhez, amely a mai bejegyzésemet inspirálta, ezzel újra visszatérve kedves vesszőparipámhoz, a színek fontosságához. (Erről nemrég a Facebookon is írtam egy szössszenetet, ott Angela Merkel kancellár asszony megjelenését használtam példaként , LacfiÁgi.hu az FB-n)

A cikkben a piros/vörös szín vonzerejéről van szó, és hogy kísérletekkel bizonyították, hány féle szempontból magnetikus ez a szín.

Vitathatatlan, hogy a saját természetes színeidhez (bőr, haj, szemszín) illő, Neked való piros a hölgyek szemében is pupillatágulást, szívükben hevesebb dobogást idéz elő és ez egy roppant fontos szempont.

Az üzleti életben azonban a piros még több mindent sugall. Mik ezek?

Dominancia, önbizalom, magabiztos fellépés, figyelemre való törekvés, bátorság. Ezeken kívül a piros szín a torokhoz közel viselve (nyakkendő!!!) támogatja a torok csakrát, ezzel segítve, hogy tisztán, érthetően, erőteljes hangon tudj szólni.

Ezért szoktam üzletember ügyfeleimnek ajánlani, hogy ha egy olyan tárgyalásra készülnek, ahol ők akarnak irányítani, a feltételeket diktálni, akkor mindenképpen a piros árnyalatú nyakkendők közül válasszanak.

Egy klasszikusan öltöző üzletember nyilván nem viselhet piros inget, viszont választhat nyakkendőt a piros és vörös számtalan árnyalatából. Ha sikerül a neki valót megtalálnia, a piros nem elnyomni fogja őt, hanem támogatni, ragyogtatni, a figyelmet az arcára és a mondanivalójára terelni. A nyakkendő nem kell, hogy feltétlenül egyszínű vörös/piros legyen, de a megfelelő hatás elérése érdekében döntően ez legyen az uralkodó szín.

Ha megfigyeltétek, Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampányidőszak legfontosabb, utolsó állomásait ugyanabban a "power-dress"-ben csinálta végig: ropogós fehér ing, intenzív mélyvörös nyakkendő, sötét öltöny.

Gyurcsány Ferenc is használta ezt az eszközt:

Példa képpen még pár politikus:

 

Ha pedig nem a klasszikus üzleti megjelenés a Te világod?

Így is viselheted a piros és vörs árnyalatait:

 

 

Nemsokára vége a nyárnak (sajnos), újra beindul az üzleti élet. Ne feledd hát átnézni a nyakkendőidet, esetleg beújítani egy-két pirosas nyakkendőt!

Hogy melyik a Neked való piros árnyalat?

Azt megtudhatod például a Stílus Kisokosból.

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

További szép nyarat és jó megjelenést kívánok,

 

www.lacfiagi.hu

www.lacfiagi.blog.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacfiagi.blog.hu/api/trackback/id/tr662209704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.10. 22:29:13

Nagyon jó cikk! Örülök a piros-írásodnak, egy sorral előrébb mertem msot rakni a két piros ingem, és az egyetlen bordó üzleti nyakkendőm :-)

Arra is emlékezzünk egy kicsit, hogy korábban OV a narancs színt jobban kedvelte még nyakkendőként is, csak a győzelme biztos tudatában kezdte lecserélni - nem kevés politikai célzattal is (balról is csábítani szavazókat) - pirosra. Igaza lett...

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.10. 22:39:28

Bocsánat, ahogy leírtam, el is bizonytalanodtam, majd utánanéztem. Mindenki a környezetében valóban erőltette a narancsot még nyakkendőként is, kivéve OV. Volt rajta az elmúlt években barna, bordó, okker, kék, lila, szürke, kolbásznyaki, és kigombolt nyakkendőtlen is, de narancs nem volt rajta :-) Annál érdekesebb, hogy szinte mindenütt egyszínű nyakkendője van, sehol egy harántcsíkos, vagy bármilyen mintázatú.

Van ennek valami komoly oka szerinted?

Donjuan 2010.12.02. 19:18:31

A vörös nyakkendő-kék ing az USA Kongresszusából származik, az amerikai lobogó színei, a viselője ezzel akarja a hazafiságát bizonyítani. Mondjuk én nem ezért nem hordom, hanem, mert nem tetszik :)

Az egyszínű vörös nyakkendő-fehér ing az EU Néppárt egyenruhájává vált, de nem tudom, h miért.

OV-t azért néha lehet látni mintás nyakkendőben és narancsban is.
süti beállítások módosítása