HTML

Lacfi Ági

Ez a blog öltözködésről, megjelenésről szól elsősorban férfiaknak. Nem kifejezetten aktuális trendekről, (bár arról is szó lesz), hanem örök érvényű szabályokról, időtlen jó megjelenésről, egy csipet fűszerrel.

Címkék

ajándék (3) ajándékutalvány (1) alkalom (1) apák (1) ballon (3) bélyegzőexpressz (1) bizalomépítés (1) blog (1) cipő (2) cipő öltönyhöz (1) coat (1) code (1) csíkos (1) dísz (2) díszzsebkendő (2) dísz zsebkendő (1) divat (2) dress (1) egysoros (1) éjkék (1) elegancia (1) előadás (1) előadásra (1) első (1) facebook (1) farmer (1) fazonok (1) férfi (1) férfiak (1) föld (1) formális (1) gallér. (1) gallérmerevítő (1) gyapjú (1) halásznadrág (1) helyes gallér méret (1) helyes méret (1) hibák (1) hivatali (1) ing (4) inggallér (2) ing öltönyhöz (1) it (1) játék (1) (1) jól (1) kabát (3) kardigán (1) kék (1) kellék (1) képzés (1) kétsoros (1) kiegészítő (2) kihasználható (2) kisokos (2) kiszállokamókuskerékből (1) klasszikus (2) kockás (1) konzervatív (1) lábbeli (1) lenvászon (1) magabiztosság (1) megbeszélés (1) megjelenés (3) megjelenése (1) meleg (1) mellény (1) mintás (1) nap (1) napja (1) naturhome (1) nők (1) nyakkendő (7) nyár (1) nyári (2) öltöny (2) öltözék (1) öltözködés (4) öltözködési (1) önbizalom (1) ötletek (1) pamut (1) piros (3) portosan elegáns (1) protokoll (1) pulóver (1) raglán (1) randevú (1) rendezvény (1) réteges (1) rövidnadrág (1) rövidnadrág zokni (1) rózsaszín (1) ruhatár (1) ruhatár. (1) selyem (1) selyemnyakkendő (1) selyem nyakkendő (1) short (1) short zokni (1) sokoldalú (1) sötétkék (1) sportos (3) stílus (2) stílustanácsadás (1) szín (1) színek (1) szövegírásblog (1) találkozó (1) tanácsadás (2) tanácsadó (1) tárgyalás (3) tárgyalásra (1) tavaszi (1) téli (1) trench (1) trenchcoat (1) trend (1) trendy (1) utcai (2) üzletember (1) üzleti (2) üzleti ajándék (1) választás (1) valentin (1) vállalkozó (1) változatosság (1) vörös (3) zakó (1) zsebkendő (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stevie_P: Kedves Ági! Az öltöny nadrágját, ha zakó-nadrág kombinációban használjuk, az mennyire megengedett... (2014.03.27. 00:51) Egy öltöny titkos életei
  • Zb74: Javarészt egyetértek a posztban foglaltakkal. Kánikulában normál utcai viseletként én magam is a j... (2012.07.31. 13:54) Rövidre fogva...
  • maholnap: Ez mindig tavasszal kerül elő. Én is nem győzök betelni az első hóvirágok szépségével, majd a tuli... (2011.05.06. 20:59) Jó ízlés, nem úri huncutság...
  • atomjani: Azért egy rózsaszínű inget fel nem húznék.:-) (2011.04.04. 12:44) Friss, ropogós, idei...
  • LacfiÁgi: Kedves Professzore, Pontosan hogy érted ezt? Elegáns üzletekben való vásárlásra gondolsz, vagy ele... (2011.02.14. 16:25) Erre azért nem számítottam....:):)

Linkblog

2012.05.14. 14:19 LacfiÁgi

Anti-borongós bejegyzés

Címkék: kiegészítő üzleti öltözködés dísz zsebkendő díszzsebkendő dísz zsebkendő

Ezen a borongós májusi hétfőn azon gondolkodtam, mi az a legkisebb befektetés, amit tehetsz a ruhatáradért és magadért, ami bármikor színesíti, feldobja az öltözékedet és a hangulatodat legyen az üzleti, vagy utcai, lezser elegancia.

Naná, hogy újra a díszzsebkendőnél kötöttem ki!

Fel is tettem a Facebook oldalamra pár képet inspirációnak és most ide is, nehogy kimaradjatok!

 

 

 

Felteszem még a HVG online cikkét is a rövidnadrágokról, melyben kíváncsiak voltak a véleményemre a témával kapcsolatban.

hvg.hu/divat_design/20120503_het_dolog_rovidnadrag

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Ragyogó napokat, jó megjelenést kívánok!

 

Szólj hozzá!

2012.04.16. 16:30 LacfiÁgi

Pont, pont, vesszőcske...

A napokban könnyű sportzakó vásárlására indultunk egy ügyfelemmel.

Milyen szempontokat vettünk figyelembe a választáskor a méreten és az évszakon kívül?

Végiggondoltuk, hogy milyen színű és anyagú nadrágokhoz és ingekhez fogja viselni, az ingek mintásak-e, ha igen, akkor csíkosak, vagy kockásak?

Erről jutott eszembe, hogy írjak egy keveset a minták összehangolásáról egy öltözéken belül.

Elöljáróban leszögezem, hogy az a tézis már régen megdőlt, miszerint mintát mintával nem viselünk. Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen mintát és milyen léptékű mintát viselünk együtt.

Bátran variálhatunk pöttyöt a csíkossal, vagy kockással, virágmintát a geometrikussal, szóval mindent mindennel, mindaddig, amíg egy-két aranyszabályt figyelembe veszünk:

A minták léptéke soha ne legyen egyforma, vagy közel azonos, mert kusza, zavaró, vibráló hatást kelt. 

A lépték legyen eltérő, tehát apró minta a nagyobbal, vastag csík vékonnyal, függőleges csík a ferde csíkozással, vagy vízszintessel, sűrű minta a ritkával.

Ami az   összeállítást összehozza, harmonizálja, az az öltözék több darabján megjelenő azonos szín, vagy színek.

A jól összehangolt minták nemcsak, hogy passzolnak egymáshoz, de erősítik,kiegészítik, hangsúlyozzák is egymást. A mintás ruhadarabok, vagy kiegészítők (nyakkendő, díszzsebkendő) jól alkalmazva kreativitást, dinamizmust,egy kis játékosságot visznek a megjelenésbe, tehát mintára fel!

Megjegyzés: ezek az összeállítások nyakkendő nélkül is "működnek", lazább alkalmakkor. Néhány képen legombolt gallérú ing szerepel de fontos megemlítenem, hogy ez a gallér nem felel meg az Európában elfogadott, szigorúan klasszikus üzleti megjelenés szabályainak. Ahol nincs ilyen elvárás, ott bátran viselhető. :-)

 

 

Kockás ing hajszálcsíkos öltönnyel, egyszínű nyakkendővel. A kockás és a csíkos léptéke és vastagsága különbözik. Az összeállítást harmonizálja a szürke szín az ingen és az öltönyben, a kék az ingen és a nyakkendőn valamint a fehér az ingen és a díszzsebkendőn.

 

Hálókockás ing sűrűn pöttyözött nyakkendővel, világos szürke zakóval. Az ing kockái és a nyakkendő kékje megegyeznek, a lépték eltérő. A nyakkendő világoskék pöttyeit hangsúlyozza a világoskék díszzsebkendő.

 

Krétacsíkos szürke öltöny rózsaszín inggel, fekete alapon rózsaszín és fehér csíkos nyakkendővel. A nyakkendő kapja a hangsúlyt, a rózsaszín csík harmonizál az ing színével, a fekete szín a szürkével. Finom részlet a fekete-fehér Eszeterházy-kockás díszzsebkendő.

 

Mikro-csíkozású világos zakó apró-kockás inggel, ritkán pettyezett nyakkendővel, nagy-kockás díszzsebkendővel. A kék szín összehozza az inget és a nyakkendőt, a zakó, ing, nyakkendő és díszzsebkendő mintájának léptéke különbözik. AZ öltözék összes színe megjelenik a díszzsebkendőn.

 

Kő-szürke zakó apró-kockás inggel és török-mintás nyakkendővel. A nyakkendő színei között megjelenik a szürke és az ing kockáinak tejeskávé színe, a nyakkendő pasztell-rózsaszínjét szépen hangsúlyozza az azonos színű díszzsebkendő.

 

Klasszikus kék-fehér-piros összeállítás eredeti módon tálalva. Sötétkék klub-zakó piros-fehér-kék kockás inggel, kék-fehér címeres nyakkendővel. A nyakkendő és az ing mintájának léptéke eltérő, közös színük a sötétkék és a fehér. Az ingben szereplő piros színt hangsúlyozza a díszzsebkendő, amelyen finom részlet a szélén végigfutó fehér csík.

 

Melírozott szürke zakó csíkos inggel, kockás nyakkendővel és török-mintás díszzsebkendővel.  A szürke szín szerepel a zakón, az ing csíkjaiban és a nyakkendő kockáiban. A nyakkendő és az ing mintáinak léptéke eltérő. A nyakkendő sárga-fekete-szürke-fehér színei megjelennek a díszzsebkendőn is, de más arányban.

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

üzleti-stílus tanácsadó

 

 

Szólj hozzá!

2012.01.13. 20:56 LacfiÁgi

Nyakkendők a könnyedség jegyében - Péntek

Válassz valami könnyedebbet, derűsebbet a hét vége felé, ha van rá lehetőséged, jöjjenek a "pénteki" nyakkendők!

 


Köszönöm, hogy elolvastad!

 

Csodás hétvégét és jó megjelenést kívánok!

 

Szólj hozzá!

2012.01.12. 19:00 LacfiÁgi

Csütörtök, piros parádé

Címkék: vörös piros nyakkendő mintás

Milyen színt válassz, hogy te kerülj előtérbe, ha fontos, hogy csak rád figyeljenek?

Kezdődjön a piros parádé!

 

 

Mit gondolsz, miért a piros(as) nyakkendő fehér inggel a "power dressing" legnépszerűbb képviselője, különösen politikai körökben?

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

Szólj hozzá!

2012.01.10. 20:12 LacfiÁgi

Kedd-Szerdai nyakkendők, a harmónia jegyében

Azokra a napokra, amikor tele vagy megbeszélésekkel, rengeteg a tennivalód, adminisztratív munkád, de nem a dominanciára törekszel, olyan alkalmakra, amikor nem feltétlenül  vezető a szereped, az ajánlott színű nyakkendőket itt találod.

 

 

 

Figyelmedbe ajánlom a LacfiÁgi.hu Facebook oldalát, ahol sűrűbben, rövid hírekkel, sok képpel, jó tanáccsal, ötlettel szolgálok. A fenti link oda vezet, légy üdvözölve és nézz körül a korábbi post-ok között is! :-)

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2012.01.09. 13:02 LacfiÁgi

Kelléktárad legváltozatosabb darabjai...

Címkék: kiegészítő nyakkendő kellék változatosság

Arról már beszéltünk, hogy a kiegészítőkkel teheted igazán változatossá a megjelenésed. Különösen igaz ez az üzleti öltözködésben, ahol a kellékek terén élvezheted a legtöbb szabadságot. Egy stílusos férfinek legyen a lehető legtöbb jó minőségű nyakkendője, sálja és díszzsebkendője, hiszen ahány darab, annyiféle megjelenés.

Érdemes kihasználnod az Andrew's Ties üzletek téli leárazását és beszerezni néhány remek új darabot. Ha már itt jársz, nézz körül az ingek között is, remek minőséget kapsz olasz ízléssel párosítva.


Az elmúlt hétvégén volt szerencsém egy ügyfelemmel az egyik óriási bevásárlóközpontban 7 órát eltölteni bevásárlással. Óriási az árudömping, jól meghatározott szempontok kellenek ahhoz, hogy a bőség zavarában jól válassz, és ne menjen el a kedved az egésztől. Nincs ez másképp a nyakkendőkkel és egyéb kiegészítőkkel sem.

Segítségül ezen a héten megismétlem egy jóval korábbi Facebook minisorozatomat a nyakkendő választásról, amit akkor szerettetek és támpontokat nyújthat a választáshoz.

 

A sorozatot a hét napjain itt tudod megnézni!

Andrew's Ties Üzletek
Mammut I. - Budapest, Lövőház utca 2-6 Tel: +36 (1) 505-5682
WESTEND - Budapest, Váci út 1-3, Schulek Frigyes sétány 19. Tel: +36 (1) 266-8229
Allee - Budapest, Október 23. u. 8-10. Tel: +36 (1) 883-8389

 

Köszönöm, hogy elolvastad, sikeres és békés hetet,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

Szólj hozzá!

2011.12.26. 09:53 LacfiÁgi

Karácsonyi üzenet

 

Remélem csodásan telik a Karácsony, élvezzetek minden pillanatot. Nemrég egy nagyon bölcs ember azt mondta, nem kíván nekem mást, "csak" szeretetet. Én is ezt kívánom nektek. Boldog Karácsonyt!

 

72964812.jpg

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok,

 

agialairas(1).jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2011.11.30. 17:17 LacfiÁgi

Dupla dinamit

Címkék: tanácsadás ing ajándék nyakkendő stílustanácsadás ajándékutalvány üzleti ajándék selyemnyakkendő

Kedves blogolvasóim,

 

Közelednek az ünnepek és egyre több a rohangászni való, így  úgy döntöttem, roppant hatékony leszek és a lényegre térek!

2 garantáltan jó ajánlatom van most a számodra!

Mindkettő a Karácsonyhoz köthető és megoldást nyújthat neked akár privát, akár üzleti ajándékot keresel.

Azért garantáltan jó, mert mindkettőben személyesen benne vagyok, márpedig a saját munkámért bármikor garanciát vállalok.

Az első, a frissen elkészült Ajándékutalványom, amelynek megvásárlásával 3 különböző szolgáltatásom közül választhatsz a megajándékozott számára.

ajandekutalvany_1121_kicsi.jpg

 

Kipróbált és bevált üzleti ajándék, de remek döntés üzletember/üzletasszony családtagnak, az első állásinterjúira készülő felnőtt gyereknek, feleségnek, barátnőnek, férjnek.....!

Az AJÁNDÉKUTALVÁNYRÓL részleteket ITT találsz!

 

A második egy szuper lehetőség a számodra, vagy ismerőseid számára!

Kitűnő együttműködő partnerem, az Andrew's Ties, autentikus olasz nyakkendő, ing és kiegészítő üzleteiben idén is ajándékba ad neked egy instant stíluskonzultációt és vásárlási tanácsadást Lacfi Ágival (azaz velem :) ) az ünnepeket megelőző hetekben. Éljetek a lehetőséggel, most személyesen találkozhatunk és egyben ajándékozási, vásárlási gondjaidat is egy csapásra megoldjuk.

386703_274074105976707_100001223604557_890334_1499395012_n.jpg

 

Erről a lehetőségről részleteket ITT találsz!

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

 

Csodás napokat,

Jó megjelenést kívánok!

agialairas(1).jpg

Szólj hozzá!

2011.11.21. 16:38 LacfiÁgi

Lord Cardigan és a réteges öltözködés

Címkék: meleg klasszikus öltözködés kardigán réteges

Miután az imént csonttá fagytam és nagyon hiányzott még egy meleg ruhadarab a kabátom alá, eldöntöttem. Ma a kardigánról írok. Egy olyan ruhadarabról, amellyel egészen az utóbbi évekig mostohán bánt a divatkövetők tábora.  Mostanra ismét helyet követelt és kapott is a divatos és praktikus férfiruhatárban. A folyamatot remekül jellemzi hites párom hozzáállása is. Míg két évvel ezelőtt, ha mutattam neki néhány szép kardigánt a kedvenc üzleteinkben, azonnali szilárd elutasításban volt részem, mostanra  a tavaly megvásárolt darab abszolút kedvenccé avanzsált, mondhatni le sem jön róla.

 

 Egy kis kardigántörténelem.

Ezt a kötött ruhadarabot nem másról, mint az angol James Brudenell-ről, Cardigan hetedik grófjáról nevezték el, a krími háborúban való ellentmondásos, mégis dicsőségesnek tartott részvétele után.

 

A gróf úr a díszes ruházatú, ám kevésbé vastagon öltözött könnyű lovasság egyik kapitánya volt, így szüksége lehetett olyan ruhadarabra, amely bír a fejen áthúzható pulóver összes pozitív tulajdonságával, de könnyebb fel és levenni, tehát praktikusabb, ha elöl gombok segítségével nyitható/zárható. Így kényelmesen viselhető volt a katonai zubbony alatt, miközben jól átmelegítette a felsőtestet.

Praktikus okokból tehát megszületett a "cardigan" azaz magyarul kardigán, amelynek eredeti formáját egészen az utóbbi évekig kerülte a fiatalabb korosztály, "nagypapásnak" titulálva azt. Szó ami szó, ma már bőven nagypapák azok a fiatal suhancok, akik legszebb éveikben (az 50-es években) viselték a kardigánt, mint az akkori divat egyik ikonikus darabját.

Ők aztán életük során továbbra is viselték, míg gyerekeik számára időközben természetesen elavult lett. Viszont a 2010-2011-es őszi/téli szezonban már javában szerepelt a kifutókon, kicsit újragondolva, felfrissítve.

 

Mégis milyen egy kardigán?

Az anyaga mindenképpen kötött, lehet ez kézi, vagy gépi kötés. A tradicionális kardigánnak elöl V-nyakkivágása van, ezáltal látható az ing gallérja és esetleg a nyakkendő. Lehet vékony szálú, fonom gyapjúból, kasmírból, ezek viselhetők elegánsabb megjelenéskor, zakók, sportzakók alá. Készülhet rusztikus modell vastagabb fonalból, ezek önmagukban helyettesíthetnek akár egy kiskabátot is.  A nyakmegoldás idővel tovább alakult, a klasszikus V-nyak mellett manapság már sokféle fazont megtalálhatunk az üzletekben, kapucnis, vagy military hatású darabokat, az egyik nagy visszatérő pedig a sálgalléros nyakmegoldás.

A mai kardigán testhezállóbb mint bőre szabott elődei, a váll varrása sem esik le a kar felső részére, hanem nagyjából a vállcsúcson található. Így jobban mutatja az alakot, modernebb, lendületesebb, szexibb.

Hogyan viseld?

Jól kihasználható  ruhadarab, előnye, hogy lélekmelegítő réteg az ing/póló felett és a zakó/kabát alatt. Önállóan is működik mint kiskabát, enyhébb napokon. Minden stílusú megjelenésnek kissé klasszikus ízt kölcsönöz, üdítően újszerű a megszokott és kissé már unalmas pulóver, vagy kapucnis felső  megoldás mellett.

Amire érdemes figyelni: ha ing fölé viseled a kardigánod, az inged derekát, de legalább az ing derekának nagy részét tűrd a nadrágodba, mert a kardigán alól körben kilógó ing lompos, előnytelen viselet. Manapság szívesen feltűrik az ujját, látni engedve az izmos alkart.

Elegáns és kifinomult, ha az ing mandzsettájából kilátszik 1-1.5 cm a kardigán ujja alól ugyanúgy , mint a zakó ujja alól.

 

A V-nyakú, sima modell vékonyabb, vagy közepesen vastag szálú fonalból a legsokoldalúbb, alap darabnak ezt ajánlom.

Ilyen  lehet, amikor sportos hangulatban öltözöl farmerrel, kerek, vagy V-nyakú pólóval.

 

Ilyen egy árnyalattal elegánsabban, pólóval, vagy inggel, szövet, düftin, vagy kord nadrággal. A legalsó egy, vagy két gombot hagyd kigombolva, így kicsit lazább viselet.

Ugyanígy hordhatod a most divatos sálgalléros modelleket.

Érdekes és újszerű a dupla gombolású kardigán. Nekem nagyon tetszik, különösen karcsúbb férfiakon. Itt pl. egy sálgalléros modell.

 

Hogyan illeszthető az üzleti megkenésbe?

Vannak olyan kardigánok,amelyek szerényen, melengetően simulnak a zakó alá, szinte észrevétlenek. Ezek még a konzervatív megjelenésbe is beilleszthetők, és könnyen levehetők a zakó alól. Ugyanilyen jól illeszthetők sportzakók alá, ekkor azonban választhatsz elütő, karakteres színű darabot, ezzel is feldobva a megjelenésedet.

Viselheted kicsit retrósan,inggel-nyakkendővel is, klasszikus, mégis laza lesz a megjelenésed.

 

Végül egy military hatású modell, kifejezetten sportos utcai viselet.

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2011.10.13. 11:34 LacfiÁgi

Egy öltöny titkos életei

Már a könyökünkön jön ki!

Napról-napra mást sem hallunk manapság, mint hogy spórolni kell, válság van, meg kell húzni a nadrágszíjat. Igen ám, de nagyon nem mindegy, hogy milyen nadrág szíjáról beszélünk!

Mert ha a takarékoskodás és megszorítások jegyében az ezeréves, kitérdesedett, kifényesedett nadrágod szíját "húzod meg" minden nap munkába indulva, akkor naponta lejjebb rugdosod a lejtőn  a saját presztízsedet és nem mellesleg a céged jó hírét.

Tehát ahelyett, hogy spórolás címén az elnyűtt, leharcolt ruháidat nyúznád és olcsó, silány darabokat vásárolnál, inkább arra gondolj, hogy egy jó öltöny befektetés, és egy jó befektetés az hosszú távon spórolás. Ezt a politikát követve, kevesebb de jó minőségű darabbal a ruhatáradban elegáns,  hiteles és stílusos lehetsz.

Az klasszikus üzleti öltözködésben ilyen darab lehet egy jó minőségű, szuper 100-as vagy szuper 120-as finomságú sötétkék, minta nélküli, egysoros gyapjú öltöny. (Na jó, esetleg lehet benne egy kevés műszál is, max. 25%!) Az üzleti életben, bármilyen alkalommal tökéletesen megállja a helyét, a legjobb választás.

 

 

Sőt, mi több!

Ez a darab lehet ruhatárad egyik alapdarabja és egyben mindig más alakot öltő "titkos ügynöke". Többféle kiegészítővel, más-más hangulatú öltözéked lehet, viselheted a zakót és a nadrágot együtt, vagy külön-külön.

Lehetsz egy cseppet kevésbé formális színházba, vacsorára... nyakkendő nélkül, az inget lazán kigombolva, a zakó gallérja alá betámasztva. (A képen az úr cipőválasztása megosztó lehet, de most nem ez a lényeg.) Fűzős, vagy csatos bőrcipő, vagy egy tartásosabb bebújós félcipő jobb választás ehhez a viselethez.

 

Választhatsz az öltönyhöz sportosabb inget, akár egy vékonyabb farmeringet is, vagy legombolt galléros darabot, hozzá karakteres, esetleg elütő színű sportosan elegáns cipőt, övet. Érdekes, nem mindennapi, stílusos összeállítás.

 

Viselheted az öltöny nadrágját külön, zakó nélkül, inggel, pulóverrel, sportosan elegáns cipővel és övvel. Lazább, mintha zakót viselnél hozzá, de elegánsabb, mint ha farmer, vagy vászonnadrág lenne rajtad.

 

Ugyanez vonatkozik a kardigános változatra is, sőt, a kardigán amellett, hogy praktikus, még nagyon divatos is. Remek darabja a most aktuális réteges öltözködésnek.

 

A zakót is többféle variációban viselheted.

Például egy szövet, vagy pamutvászon nadrághoz, színben passzoló inggel, díszzsebkendővel. Casual, városi elegancia, azok számára is ajánlom, akiknek a munkája nem követeli meg a klasszikus öltönyös öltözködést.

 

Farmerrel is remekül kihasználhatod a zakód. A jó választás a nem koptatott, vagy alig koptatott sötét farmer, szűkebb, vagy egyenes szárral. Ezekhez a szettekhez csatos, fűzős vagy bebújós bőr, vagy velúr cipő dukál, bár ha a stílusod, egy jól megválasztott Converse is működhet.

 

 

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad, jó megjelenést kívánok!

 

www.lacfiagi.hu

 

 

1 komment

2011.07.13. 11:16 LacfiÁgi

Rövidre fogva...

Címkék: nyári rövidnadrág short halásznadrág


Kánikula van, javában benne járunk a rövidnadrágok szezonjában.
Miután lassan eljön a nyár közepe, volt alkalmam körülnézni jártamban-keltemben a férfitársadalom e nyári viselete terén.
Mit mondjak, az általános kép lesújtó, mi több, erősen libidó csökkentő.

Szóval, lenne ugyebár a rövid/rövidített nadrág, amelytől azt várhatja viselője, hogy könnyebben elviselhetővé teszi a kánikulát, hiszen az alsó lábszár szabadon hagyása miatt jobban szellőzik mint hosszú rokona.
Lehet ez a nadrág egészen rövid, un. short amely kb. combközépig ér, vagy térdnadrág, amely érhet épp a térd fölé, térdig, vagy épp csak a térd alá.

És van az emberiség ellensége, az un. "halásznadrág".
Ez a darab kb. alsó lábszár középig ér,(un. 3/4-es hosszúságú,) gyakran
fel-le cipzárazható toldalékkal, eredetileg kifejezetten terep és halászati célzattal.
Nevében hordozza, hogy halászatra találták ki, NEM utcai viseletre.
Pár évvel ezelőtt az első darabok megjelentek a férfikonfekciót árusító üzletek kínálatában, ezzel nyomorba taszítva a szerencsétlen férfivásárlók javát.
 

Miért gondolom ezt?


Mert ez a nadrág általában lompos, túl bő és rosszul szabott, ezen kívül a lehető legrosszabb helyen "vágja" el a férfiember lábszárát, ezáltal optikailag felére rövidítve és duplájára vastagítva azt.
Az eredmény, egy lompos, lapos fenekű, aránytalan, rövid és formátlan lábú férfi, aki százszor jobban is nézhetne ki.
A helyzet rosszabbra is fordulhat, ha az úriember mindezt kombinálja egy remek bokazoknival és félcipővel, vagy szandival.


Nő legyen a talpán az, aki ezek után egy forró nyári éjszakára gondolna, ha meglátja ezt a kombót!

Íme, néhány saját készítésű elrettentő fotó!

 

Az nem mentség, hogy ezt lehet kapni. Mindig van választási lehetőség, lehet, hogy egy üzlettel odébb.
Az az érv sem állja meg a helyét, hogy ez a nadrág egy fokkal "városibb", mint térd körül érő társa.
Nem városibb, szerencsétlenebb!
Üzleti megjelenéshez pedig a rövidített nadrág TILOS, legyen az bármennyire lezser business!
(Tudnék ugyan példát arra, hogyan lehet térdnadrágot is úgy tálalni, hogy az
elfogadható  legyen egy nagyon casual üzleti megjelenéshez,de nem szeretném ezzel összezavarni a fejeket.)

Mi az ami még tilos? A nylonból készült, 10 számmal nagyobb méretű kosárlabda vagy board nadrág. Ezek ugyanis kosárlabdázáshoz és boardozáshoz valók és városi környezetben esetlenek és mesterkéltek.

Milyen a jó fazonú rövidnadrág?

Nyaraláshoz, kempingezéshez combközépig érő short, vagy bermuda (térd nadrág).

Városi viseletként, vagy városnézéshez a kicsivel hosszabb, épp a térd felett végződő, térdig érő, vagy épp csak a térdet takaró nadrág. Finomabb, csinosabb a szűkebb fazonú, ennek is van már nagy oldalzsebekkel rendelkező változata.
Sportosabb a bővebb, sokzsebes változat, amely városi viseletként lassacskán kimegy a divatból és visszatér oda, ahonnan indult, a túra viseletekhez.

Azt, hogy a lábszár pontosan melyik pontján érjen véget a nadrág, azaz, hol "vágja" el a lábat, az határozza meg, hogy milyen hosszú és milyen formájú az a láb.
Alább hozok néhány példát segítségül. 

kép: Esquire

Az 1. képen az enyhén szűkített, térd fölött végződő nadrág az alacsonyabb, zömökebb férfiaknak előnyös, a  2. képen a hajtókás, rövid állású nadrág optikailag erősíti és arányossá teszi a vékony hosszú lábakat, a 3. képen látható egyenes szárú, laza szövésű nadrág jól áll a vastag combú férfiaknak, a 4. képen lévő nadrág az arányosan nyúlánk testalkatúak előnyös darabja.

 

 

A cipőket, papucsokat és szandálokat zokni nélkül illik viselni. Mindazonáltal sokak ezt nem szeretik, amit részben meg is értek. Ennek ellenére egy hagyományos, szárral rendelkező zokni képes a teljes megjelenést elrontani.

A cipők esetére van megoldás! Erre a problémára találták ki a "titokzoknit"! Ez egy szár nélküli, csak a lábfejet takaró ruhadarab, ami csak kevéssé vagy egyáltalán nem látszik ki a cipődből.Különböző színekben kapható, akkor a legjobb, ha a cipő színével nagyjából egyező színű.

A papucsok és szandálok viszont kizárólag mezítláb viselhetők, ha ez nem megy, inkább válaszd a cipőt!

 

Kellemes, szellős, laza nyarat,

 

Jó megjelenést kívánok!

 

üzleti-stílus tanácsadó

 

6 komment

2011.04.27. 22:14 LacfiÁgi

Ne maradj "fapados"...

Kedves olvasók,

 

Viszonylag hosszú idő után jelentkezem, remélem hiányoztam! ;))

Windows-t váltottunk és ezzel egy csomó technikai malőr lépett fel, de most már újra itt vagyok, mindjárt egy bejelentéssel:

 

Elindul egy új projekt a BUSINESS-KLASSZ!

 

A Business-Klassz szerény személyem és Mastalli Zsuzsa (Infotéka Communication) társulása, melynek célja, hogy üzleti megjelenésed online és offline a fapados szintről a Business Class osztályba juttasd!"

 

A projekt egy délutáni programmal indul,  Business-Klassz Upgrade néven.

Mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy egy szinttel (minimum) feljebb emeljük az üzleti
megjelenéssel és az üzleted vizuális kommunikációjával kapcsolatos tudásodat.Én indítom a délutánt egy 60 perces előadással,amelynek középpontjában az üzleti öltözködés áll.
Azonnal használható tippekkel és tanácsokkal szolgálok hölgyeknek és uraknak a
nélkülözhetetlen öltözködési alapoktól kezdve az optikai trükkökig, amelyeket alkalmazva biztosak lehetnek abban, hogy minden fórumon a lehető legjobb „csomagolásban” tálalják magukat és ezen keresztül a cégüket.

A szünet után Mastalli Zsuzska (Infoteca Communication- http://www.infotecacommunication.com/?page_id=370 ) vizuális kommunikációs tanácsadó gyakorlati példákon keresztül mutatja be az üzleti vizuális kommunikáció alapszabályait. Gyorsan és könnyedén elsajátítható információkat kaphatsz arról, milyen szempontok alapján rendeld meg és készíttesd el a ma már alig nélkülözhető web-videódat, weblap fotódat, filmfelvételt a rendezvényedről, tréningedről és hogyan kerüld el a hibákat.

Mindez mennyibe kerül Neked?

Mindketten anyukák lévén azon gondolkodtunk, hogy mi az a viszonylag kis értékű dolog,
amire így a tavasz-nyári szezonban aránylag sokat költ az ember és arra jutottunk, hogy az egyik ilyen a fagylalt. Egy jó cukrászdában 1 gombóc fagylalt ára kb. 300 ft.

Szerinted megéri 10 gombóc fagylalt árát a céged és jómagad online és off-line
megjelenése?

(Gondolj bele, a céges megjelenésed javul miközben Te sem hízol, szerintünk így csak jól
járhatsz! )

Ha a válaszod IGEN, akkor regisztrálj itt
( http://bit.ly/gXTlVZ )vedd meg a BESZÁLLÓKÁRTYÁD és találkozunk 2011.05.03- án, kedden, délután Budapesten a TAHITIAN NONI ARENA központjában. http://www.facebook.com/tahitiannoniarena

Érkezés:16-17 óráig, így lesz időd „becsekkolni” és beszélgetni a többi utassal.
Előadás kezdete: 17 óra

A Business-Klassz Upgrade program részvételi díja 10 gombóc fagyi ára, azaz
3.000 Ft + Áfa.

HA pedig a nap végén úgy gondolod, hogy a tettek mezejére lépsz és profi szakemberek segítségével megvalósítod a hallottakat, akkor lesz számodra egy kihagyhatatlan lehetőség a tarsolyunkban!

 NE MARADJ „FAPADOS”, LÉPJ EGGYEL FELJEBB, TARTS VELÜNK A BUSINESS-
KLASSZ OSZTÁLYON!


Vár szeretettel két utaskísérőd: Lacfi Ági és Mastalli Zsuzska

 

Nagy örömömre szolgálna, ha Veled is találkozhatnék az első Business-Klassz Upgrade délutánon, ahol prémium tudásanyaghoz jutsz "fapados" áron!

 

Jó megjelenést kívánok,

üzleti-stílus tanácsadó

 

Szólj hozzá!

2011.03.21. 21:10 LacfiÁgi

Friss, ropogós, idei...

Címkék: divat trend rózsaszín egysoros kétsoros tavaszi ballon csíkos kockás

Végérvényesen kijelentem, hogy itt a TAVASZ!

Ha másért nem, hát azért, mert a kisfiam Benedek ma meghozta a napsütést! Kicsi még ő, így a zsákja sem nagy, sok meleget még nem hozott, de a napfényt azt igen! :)

A rigók agresszív dominancia harcot vívnak a kert minden négyzetméteréért, kipattantak az első rügyek, a krókuszok virágzanak, mi kell még?

 

Így hát eljött az idő, hogy megtudjátok, melyek azok a fazonok és minták,
amelyekkel feldobhatjátok az üzleti ruhatáratokat.
Előzzétek meg az unalmat, örüljetek a tavasznak néhány új darabbal.

Miből válasszatok?


Visszatér a 3 gombos egysoros öltöny.
Nem egy drámai változás, hiszen a kétgombos és a 3 gombos váltogatják egymást 1-2 szezononként, de ha most vásárolsz új öltönyt, és jót tesz az alkatodnak ha magasabbnak, vagy karcsúbbnak látszol, akkor idén válaszd a 3 gombost!

 

Idén a klasszikus örök sötétkék mellett világszerte újra "divatba jött" az általam oly gyakran emlegetett és ajánlott szürke öltöny. Persze a köztudatban mindig ott volt, de idén teljes "jogerőre emelkedett! (Ne feledd a zakó-gombolási szabályt!)

 


 
Nagy visszatérő a kétsoros öltöny.

Remek viselet, szépen keretezi és egyben tartja az alakot, de vedd figyelembe a következőt!
A kétsoros öltönyt kizárólag begombolva illik viselni!
Ha kinyitva hordod, a zakó elején lévő lényegesen több anyag  rája-uszony-szerűen lobog a tested előtt, ami slampos, esetlen. Ha kész vagy ezt az a  szabályt betartani, akkor most érdemes egy kétsoros öltönyt vásárolnod. Figyeld meg a képeken, hogyan gombold a kétsoros öltönyt.

                                  Képek: The Sartorialis

 

Hódít a kockás és a csíkos minta!


Oké, tudom, hogy minden férfi ruhatárában van min. egy kockás ing, de most nem erről van szó!
Az idei divatban rengeteg a diszkréten, (vagy kevésbé diszkréten) kockás/csíkos öltöny, sport zakó, üzleti ing, nyakkendő, tehát szinte minden ruhadarabból találunk ilyet. Ha az üzleti megjelenésed megenged ennyit, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egy kicsit újíts! Lehet ez klasszikusan Eszterházy-kockás, vonalkockás, pepita, vagy bármilyen kockás.
Bátrabbaknak ajánlom a jól eltalált kockás-csíkos kombinációt!


   
Ha eddig nem tetted volna, újíts be egy-két rózsaszín inget,(vagy kezdd el hordani újra a régebbieket) mert idén nagy sláger, főleg szürkével kombinálva. A lila is tartja még magát, de a rózsaszín az idei nagy visszatérő.

 

Hogy melyik a Te rózsaszíned?
Meleg színtípusúak számára a barackos-lazacos árnyalatok, hűvös színtípusúak számára a klasszikus púder és baba-rózsaszínek működnek jól. Még divatosabb, - azon felül, hogy kifogástalanul klasszikus- , ha mandzsettás, vagy dupla-mandzsettás ujjú inget választasz!
   

 


Muszáj megemlítenem az új nadrághossz kérdést.


Aki karcsú és hosszú lábú, valamint van már 3-4 jó öltönye és nagyon szeretné követni a trendet, annak érdemes kipróbálnia ezt a hosszúságot, de jelezem, keveseknek áll jól és még kevesebben tudják meggyőzően viselni.
Egyébként is nagy divat most az erősen karcsúsított,("rád sározott"),  kissé kinőtt hatást keltő öltönyös sziluett. és ha ezt a megjelenést valaki nem tudja "jól előadni", akkor valószínűleg inkább hasonlít majd arra az úrra, akinek a mamája a tisztító helyett a mosógépbe tette az érettségi öltönyét. Ezt pedig senki nem szeretné, ugye? :)

 

A ballonkabát pedig folytatja a diadalmenetét. Univerzális viselet, hivatalos megjelenéshez ugyanúgy, mint sportos viselethez. Ha egyszer beruházol egy jobb példányba, örök darabod lesz!

 

 

Szép tavaszi napokat és jó megjelenést kívánok!

 

1 komment

2011.02.14. 09:41 LacfiÁgi

Erre azért nem számítottam....:):)

A Valentin-nap mindenhol utolér, ha akarod, ha nem. :)

Engem a CBA zöldséges pultjánál kapott el egy krumpli szív.:):)

Nem tudtam neki ellenállni, ezért velem jött

Boldog Valentin-napot! :):):)

 

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

2 komment

2011.02.12. 00:05 LacfiÁgi

Valentin-nap reloaded

Címkék: nap ajándék ötletek valentin

Eltelt egy év és újra közeledik Bálint/Valentin napja.


Az egész Valentin ügy egyébként hozzáállás kérdése.
Ha Te az a fajta vagy, aki minden lehetőséget kihasznál egy kis ünneplésre, már csak azért is, hogy kiszakadjon a megszokott hétköznapokból, akkor valószínűleg megünnepled azzal, akit szeretsz.Vagy mert egyszerűen egyetértesz e nemes mozgalommal.

Ha pedig így teszel, nem feltétlenül kell vagyonokat költened, inkább használd a fantáziádat, és próbálj meg újítani!


Kedvcsinálónak álljon itt néhány ötlet férfiak számára. Némelyik sajátom, némelyiket én is hallottam és szeretettel ajánlom a figyelmetekbe, hogy meglephessétek vele szívetek hölgyét.Szívet melengető és pénztárca kímélő...-    Meglepetésként tölts fel szerelemes, romantikus zenéket a mobiltelefonjára, iPad-jára, stb.
-    Készíts neki saját zeneválogatást egy DVD-re, kedvenc közös számokból, meg olyanokból, amikről mindig ő jut az eszetekbe
-    Mondj fel kedvenc szerelmes verseket valamilyen hangrögzítő eszközre, amit bármikor lejátszhat


-    Készíts albumot kedvenc közös képekből (ez azért is nagy ajándék, mert manapság kevés már a papírkép, pedig egy szép album soha nem helyettesíthető a monitorral)


-    Légy ultragiccses és rakd tele szívecske lufikkal az autóját

 

-    Csomagolj neki ínyenc uzsonnát a kedvenc ételeiből és tegyél bele valami kis extra kedvességet, pl. szívecskés szalvéta, marcipánszív, kicsi szál virág,stb.


-    Ajándékozd neki az idődet!
Készíts egy kupont, amely X időre szól (pár óra, fél nap, egy nap) és amelyet veled előre egyeztetve felhasználhat. Az ajándék idő alatt a programot ő választja.


   

Kedves és/de Költséges...

-    Azon a napon kezdjétek a reggelt egy közös reggelivel egy hangulatos kávéházban, vagy bisztróban. Esetleg készíthetsz Te is egy ünnepi reggelit.


-    Fizesd be A., egy kényeztető masszázsra, vagy B., egy páros masszázsra veled együtt


-    Estére az ágyatokat borítsd be rózsákkal, vagy egyéb virágszirmokkal

 

 

Plusz ötletekért, inspirációért esetleg olvasd el még ezt is:
Boldog, összebújós Valentin napot!

 

 


 

2 komment

2010.11.11. 22:10 LacfiÁgi

A milánói Andrew esete a hármas számmal

Eljött az ideje, hogy beszámoljak egy reményteli együttműködésről a világszerte elismert Andrew's Ties üzlet és szerény személyem között.

 

A milánói cég 1993-ban családi vállalkozásként indult, és mára a világ számos nagyvárosában a legelegánsabb boltok között találod az üzleteiket.

www.andrewsties.com

Fő profiljuk a  jó minőségű nyakkendők széles választéka, (amely, mint tudjuk, a gyengém) hozzá remek ingekkel, női blúzokkal, dísz-zsebkendőkkel, sálakkal és még megannyi kiegészítővel.

Véleményem szerint az Andrew's Ties nyakkendői, ingei, és kiegészítői minőségi, mégis elérhető árú termékek,amelyek az üzletemberek és vállalkozók széles rétege számára jelentenek kompromisszumok nélküli megoldást.

Az Andrew's Ties most ünnepel, és ez alkalommal szeretné meglepni a rajongóit és azokat, akik szívesen megismerkednének a választékukkal.

Ez jó alkalom Nektek is, hogy személyesen találkozzunk, körülnézhessetek, kapjatok pár jó tanácsot.

 

 

" 3 év, 3 üzlet, 3 siker

   megnyitó a 3 körül

 

…már 3 éve, hogy a milánói divatmárka, az Andrew’s Ties Magyarországra érkezett…

…már 3 üzletben a Westendben, az Alleeban és a Mammut I-ben várja az Andrew’s Ties az igényes olasz öltözködési stílus szerelmeseit…

…és a történet folytatódik…

 De! Most a jelennél maradva a MAMMUT I-ben egy csodálatos új helyre költözött az Andrew’s Ties, amit méltón szeretnénk Önökkel együtt megünnepelni!

2010. november 20-án (szombaton) nyílt nappal várunk mindenkit, akik érdeklődnek a stílus és természetesen az Andrew’s Ties iránt!

 

 

 

 

Várunk titeket szeretettel,

 

Jó megjelenést kívánok,

 

 

Szólj hozzá!

2010.11.09. 23:31 LacfiÁgi

A kabát és a felnőtté válás

Címkék: kabát téli elegancia sportos gyapjú

Sokat írtam már a harmonikus, hozzád illő, céljaidat támogató megjelenésről. És még fogok is. :)

De ma arról lesz szó, hogy ennél tovább kell és lehet lépni.

A legtöbben előbb-utóbb megvásárolják azt a fránya öltönyt. Igen ám, csakhogy az utcára is ki kell lépni egyszer, és az idő is hidegre fordulhat. Mit veszel az öltöny fölé?

Ekkor lép színre a KABÁT.

Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy az öltönyöd fölé szigorúan tilos, és az üzleti megjelenésed szempontjából egyenesen életveszélyes bármilyen pótmegoldást találnod egy jó minőségű, jól szabott szövetkabát helyett.

A kabát mintegy egyenlő a "felnőtt társadalomba lépéssel".

(Viszont ha valaki még sikeres, vagy sikerre törekvő üzletemberként is széldzsekit húz az öltönye, vagy sportzakója fölé, az nem azt jelenti, hogy őszülő  hajszálai ellenére is még gondtalan fiatal srác az illető, hanem, hogy nem képes felnőni.)

Amikor már nem éred be különböző féle dzsekikkel, sem szél, sem pufi, sem farmer változatban. Amikor már nem igyekszel gyorsan a találkozó előtt lekapni a dzsekidet, hogy az ügyfél ne lássa amit viseltél, hanem már a kabátod arról árulkodik, hogy vállalod az üzleti megjelenésedet és nem jelmezként viseled.

Amikor tudatosul benned, hogy az öltözködés is egy nyelv és kommunikációs eszköz az, akkor viselsz kabátot.

 

Azt pedig, hogy milyen kabátot válassz, meghatározza, hogy milyen megjelenést kíván a munkád. Van pár jellemző,amelyeknek egyezniük kell egy kabát esetében, legyen akár konzervatívan üzleti, vagy sportosan elegéns megjelenésű: jó minőség, (minél több százalékban gyapjú), letisztult, időtálló, nemesen egyszerű szabásvonal (nagyon sokáig jó darabod marad), korrekt méret, semleges, jól kihasználható, sokoldalú szín.

Nézzük a klasszkus üzleti megjelenést.

Elavult már a majdnem bokáig érő kabáthossz. Ideális a térd környékig, legfeljebb comb középig érő, a szempont, hogy mindenképpen legalább 10-15 centivel legyen hosszabb, mint a zakód. Az egysoros gombolás praktikus és elegáns. A legkonzervatívabb a sötétkék, sötétszürke, és a fekete, de a feketétől inkább tartózkodj, keveseknek áll igazán jól, különösen a téli sápadtság idején.

Combközépig érő, klasszikus, jól kihasználható szürke kabát

 

Ezt az ujjmegoldás "raglán ujj"-nak hívják. Figyeljétek meg, hogy nem a vállnál fut körbe az ujj bevarrása, hanem a nyaktól ferdén fut hónaljig. Ez a különösen erőteljes, széles vállú férfiaknak áll jól, mert kicsinyíti a vállat

 

Térdig érő, karcsúsított, klasszkus sötétkék kabát. Akinek az alkata, alakja megengedi, érdemes karcsúsított fazont választania, lendületesebb, korszerűbb, fiatalosabb, mégis elegáns.

Ugyanez a fazon hosszabb, térd alatti változatban. (itt nem üzleti öltözékhez viselve)

A szüke egy univerzális, jól kihasználható szín, nagyon jó választás és most nagy divat. Ez a karcsúsított hajtókás fazon jól néz ki sportosan elegáns szettekkel is, akár még egy sötét farmer+pulóver összeállítással is.

 

Végül egy nagyon klasszikus, örök, ám kissé ultrakonzervatív fazon. Inkább az idősebb korosztálynak ajánlom.

 

A sportos elegancia terén több legetőség van a játékosságra,fantáziadús részletekre, használjátok ki!

 

Ez egy kétsoros gombolású, közkedvelt, trendy ugyanakkor örök fazon. Jól áll azoknak, akik szívesebben látnák magukat vállasabbnak, vagy izmosabbnak, erőteljesebbnek.

Kétsorost soha ne viselj hosszabb ideig nyitva! Ez a fazon begombolva mutatja a legjobb formáját. (Nekem nagyon tetszik!)

 

Ez a fazon karcsú, magasabb férfiaknak áll jól.

 

Ez a fazon bőrfülekkel és csontgombokkal a legjobb, nagyon kedvelt pl. Olaszországban is.

Alacsonyabb férfiakon is remekül áll, örök klasszikus.(Nekem az egyik kedvencem. :) )

 

Ha sikerült beszerezned a lehető legjobb kabátot, vigyázz rá! Ha sokat autózol, válassz rövidebb fazont, de ha lehet, inkább vedd le az autóban, mert az alja csúnyán gyűrütt lehet a sok üléstől. A kabát helye mindig vállfán van, használat előtt és után érdemes lekefélni. Kizárólag vegytisztítóban tisztíttasd, de ha nem piszkos, akkor is érdemes időről-időre átgőzöltetni, hogy felfrissüljön.

Miután gyapjúról van szó, ha elteszed a melegebb hónapokra, mindíg használj levendulát, vagy molyirtót, nehogy szitává rágcsálva találd a következő télen.

 

Köszönöm, hogy elolvastad,

 

Jó megjelenést kívánok,

 

 

 

4 komment

2010.10.08. 15:30 LacfiÁgi

Járok-kelek, fotózgatok...

Címkék: vállalkozó megjelenése


Megérkeztem egy újabb gyöngyszemmel. Egy nagyobb dózis a hétvégére, hogy legyen időtök megemészteni :)!

Bemutatom Nektek az Átlag Magyar Vállalkozót!

 

 

Őt, aki akár gazdasági, akár ésszerűségi megfontolásból (vagy mindkettő), BKV-val jár, ezért tudtam lencsevégre kapni a buszmegállóban. ( Én is BÉKÁVÉ-ztam.:)) 

Láthatóan üzleti céllal indult el, erre enged következtetni, ha más nem is, de az aktatáska a kezében. Az úr valószínűleg kicsit testes, de nem annyira, mint amekkorának az óriás méretű, kitérdesedett, gyűrött, talán valaha jobb napokat látott szövetnadrágja mutatja.
Ehhez roppant szerencsétlen választás a bumfordi, fröccsöntött talpú sportos, vajszínű cipő, amely ízléstelenségre, gondatlanságra utal. Persze az is lehet, úgy gondolta, - "mit tegyen, ez az egy cipője van? ".
De kérdem én, ha ennyi energiát nem fektet a megjelenésébe, hogy átgondoltan inkább egy sötét cipőt választ egy szem cipőjének, mennyi energiát fog fektetni a szolgáltatásába, (bármi legyen is az) és annak színvonalába?
Az pedig, hogy ezt az egészet megfejelte egy kirándulásokhoz és sportoláshoz kiváló széldzsekivel, végképp nem tett kíváncsivá arra, hogy vajon a lompos nadrágnak legalább viseli-e a zakóját is.

A szomorú tény az, hogy ő nincs egyedül ezzel a megjelenéssel, ez egy általános tünet. Az egyik képen mellette áll vélhetően a kollégája, aki legalább egy sötét bőrnek látszó, ám ápolatlan cipőt viselt, amelynek orra azonban felfelé kunkorodva könyörög egy sámfáért, vagy a nyugdíjazásért. Hát, ez sem sokkal jobb.

Mi a véleményetek?

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

Jó megjelenést, szép hétvégét kívánok!

 

 

Tedd meg az első lépést a jó megjelenésért, rendeld meg saját Stílus Kisokosodat!

 

Szólj hozzá!

2010.10.05. 13:10 LacfiÁgi

Welcome to Business Class!

Címkék: üzletember rendezvény képzés megjelenés bizalomépítés protokoll

Üzleti életed során elérkezik a nap, amikor ki kell lépned az online világból! Nem bújhatsz többé a számítógéped, telefonod, íróasztalod mögé. Az ügyfeleid számára nem lehetsz már csupán egy jól megtervezett, ízléses weboldal, egy szép kiállítású névjegykártya, egy udvarias és hatékony telefonos ügyfélszolgálat.
Egyszer csak meg kell jelenned, meg kell szólalnod mások előtt, virtuálisból valós üzletet képviselő valódi, hús-vér üzletemberré kell válnod minden téren.

lyenkor a legfontosabb, hogy ne csalódást okozz, hanem nagyon kellemes meglepetést!

Vannak az off-line világban olyan dolgok, gesztusok, amelyek segítségével nyomot hagyhatsz másokban.

Ilyen például a harmonikus, a partnert és az alkalmat tisztelő megjelenésed, egy jó étterermben elköltött kifogástalan vacsora az üzletfeleddel, egy jól szervezett tárgyalás, egy rendezvény, amire évek múlva is emlékezni fognak a meghívottak, ..sorolhatám még.

Ezek azok a tényezők, amelyek az ügyfeledre, mint emberre hatnak, és akkor is melletted szólnak majd, amikor egy hozzád hasnoló kaliberű konkurenciád és közötted kell dönteniük.

Ha utaztál már Business Class-on, akkor emlékszel az érzésre. Lágy, kellemes de nem zavaró zene, a kívánságaidat leső, de mégsem tolakodó személyzet, az ízletes és ízléses fogások étkezéskor, - megbecsültnek, kiemelten fontosnak érzed magad.

 

Ezt az érzést kell keltened az ügyfeleidben, amikor veled találkoznak. Legyen ez csak egy kávé, vagy egy nagy rendezvény.

Az, hogy erre képes légy, művészet, de ne ijedj meg, megtanulható!

részleteket itt találod az Európai Üzletember Képző bemutató napjáról!

 

Wellcome to Business Class!

 

Találkozunk?

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

Szólj hozzá!

2010.09.30. 13:43 LacfiÁgi

Pártatlanul a jó megjelenés pártján, avagy egy televíziós beszélgetés utóélete

Hadd kezdjem avval, hogy köszönet mindenkinek, aki megnézte a szept.28.-i MTV1-es "szereplésemet"! Hálás vagyok a dícséretekért, nagyon jólesett és inspirálóan hat rám! :)

Természetesen többekkel beszélgettem a dologról azóta és nem nehéz észrevenni, hogy a mostani magyarországi politikai helyzetben ez a téma is a pártok és politikusok közötti froclizás eszköze lehet.

Ezzel kapcsolatban nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a mindenkori jó megjelenés politikai nézettől függetlenül minden rendszerben alapkövetelmény egy olyan ember számára, -  legyen az üzletember, állami hivatalnok, politikus, bankár, vállalkozó, - aki becsüli önmagát, az üzletét, tiszteli a hivatalt amelyet képvisel és tiszteli az üzleti partnereit, ügyfeleit.

A különbség csupán annyi, hogy amíg egy vállalkozó, vagy ügyvéd, ha úgy gondolja, szíve joga hogy saját felelősségére tönkre teszi a saját maga és a cége imázsát azzal, hogy lomposan, gondatlanul vagy illetlenül jelenik meg, addig egy állami közintézet dolgozójának nagyobb a felelőssége, hiszen ő ott elsősorban az állam képviselője és csak másodsorban Kovács úr.

Az egy másik és nem elhanyagolható kérdés, hogy a cégeknél és hivatalokban a veztőktől várható el elsősorban a személyes példamutatás ezen a téren is, és ha hitelesnek bizonyultak, akkor van értelme a számonkérésnek. Mert amíg például a honatyák és honanyák (tisztelet a kivételeknek) gyakran tragikomikus megjelenéssel tüntetik ki az Országgyűlést, egymást és a tévénézőket, addig miről beszélgetünk, kérdem én?

Tudják ezt egyébként a jelenlegi és volt nagyjaink közül sokan, szerencsére vannak, akikre időnként kifejezetten büszkék lehetünk megjelenés tekintetében. 

 

Éppen ezért szerintem nem egymást kellene piszkálni egy ilyen kezdeményezés miatt, bármelyik oldalról indult is el, hanem támogatni kellene az embereket, nőket és férfiakat egyaránt abban, hogy végre húzzák ki magukat, és legyenek profik abban, amit csinálnak. Ennek pedig egyik eszköze a helyzethez illő, ápolt és korrekt megjelenés.

Ez nem korlát, ez egy nyelv, egy kommunikációs eszköz, amit a saját javára fordíthat, aki veszi a fáradságot és foglalkozik vele.

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

 

Ui: Még valami nagyon fontos! Ez elsősorban hozzáállás és nem pénz kérdése. Választási lehetőség ugyanis mindig van.

 

1 komment

2010.09.27. 12:24 LacfiÁgi

Hivatali megjelenésről az MTV 1-ben - megnézel?

Címkék: férfiak nők megjelenés code dress hivatali

Tökéletesen profilomba vágó hírek kaptak szárnyra a minap:

 

A közigazgatási intézményekben megújítják az etikai kódexet, amelynek egy része az ott dolgozók hivatali megjekenését érinti.

A BLIKK-ben olyan hírek kaptak lábra, amely szerint a dolgozók ékszer és hajviseletét is megszabnák, aztán más forrásokból érkeztek cáfolatok is.

Ennek kapcsán meghívást kaptam a Magyar Televízió 1-es csatornájához egy kis beszélgetésre holnap, azaz kedden (28-án) reggel 8 és 9 óra között, kb. 8.30-kor kerülök adásba.

Amit nagyon fontosnak tartok a kérdéssel kapcsolatban:


Az alapelv:

Az állami intézményekben a dolgozók munkájuk közben az államot képviselik és elvárható tőlük, hogy ezt tisztelve, a hivatalnak megfelelve mértéktartóan és fegyelmezetten jelenjenek meg, ahogy azt tőlük az ügyfelek elvárják.

 

5 javaslatom az állami hivatalok számára, amit mindenképpen betartatnék a  dolgozókkal:

 

1. Uraknak öltöny, vagy kabát+zakó összeállítás + nyakkendő

 

 

2. A zakó alatt is hosszú ujjú ing

3. Hölgyeknek szoknya hossz maximum közvetlenül a térd fölött ér véget, annál rövidebb   nem lehet

4. A blúz, vagy egyéb felső takarja a derekat (nincs pocakmutogató felső), és nem lehet átlátszó

5. A hölgyek zárt cipőt, vagy meleg időben zárt orrú, hátul nyitott cipőt viseljenek.

 

Ha ezt az 5 alapszabályt sikerül következetesen betartatni a közigazgatási hivatalokban, nagyon komoly minőségi változást figyelhetünk meg az összképben az ügyfélszolgálatokon, a folyósókon, a félfogadási napokon.

Amint pedig az már többször bebizonyosodott, az öltözékünk nagyban meghatározza azt, ahogyan viselkedünk, ebből kifolyólag ezen az ügyön mindenki csak nyerhet!

 

Ti miről szeretnétek hallani a holnapi beszélgetésben, milyen kérdésekre várnátok választ?

Ha ma este megírjátok, igyekszem majd ezekre a kérdésekre is válaszolni holnap reggel.

 

Jó megjelenést kívánok,

 

www.lacfiagi.hu

 

 

 

 

 

 

9 komment

2010.09.24. 07:55 LacfiÁgi

Hangolódás nyakkendővel 4. Péntek

És eljött a Péntek!

Már mindenki a hétvége felé kacsingat, fél lábbal kint az irodából.
Sok cégnél "farmeros nap”, "Jeans Friday" vagy "dress-down Friday".

Ez a mozgalom olyan kötelező jellegű lett, hogy észre sem veszik, most már
azok a "lázadók", akik pénteken is megőrzik a hivatali eleganciát,
csak úgy, mert ők így érzik jól magukat.

Akárhogy is, bedobhatsz néhány élénkebb, vidámabb színt, bemelegítésként a hét
végére.

Ha női szívek megdobogtatása a cél, akkor érdemes a lilákkal kísérletezned,
nagyon népszerű a hölgyek körében. ;-)

Reményekkel teli pénteket, vidám, laza hétvégét kívánok!

 

 

 

Jó megjelenést, szép hétvégét kívánok!

 

2 komment

2010.09.22. 21:58 LacfiÁgi

Hangolódás nyakkendővel 3. Csütörtök

Címkék: vörös piros tárgyalás nyakkendő tárgyalásra előadásra

Csütörtök.
Lehet, hogy a nagy dobásra készülsz?
Szeretnéd Te irányítani a tárgyalás menetét? Előadsz, prezentálsz, lenyűgözöl, meggyőzöl?
Itt az ideje a pirosnak, vörösnek (na jó, hozzácsaphatod a bordó árnyalatokat is)!
Lehet csíkos, pettyes, apró-mintás.
Arra figyelj, hogy az arcodhoz igazítsd az árnyalatot.
Ne eltűnj mögötte, hanem ragyogj benne!


Kezdődjön a Piros-Parádé!

 

Jó megjelenést kívánok!

 

1 komment

2010.09.20. 15:41 LacfiÁgi

Hangolódás nyakkendővel 2.

KEDD, SZERDA

Kedd, Szerda...dolgos napok.
Adódhatnak helyzetek, tárgyalások, ahol feszült a légkör. Esetleg már régóta kibékítetlen ellentétek lappanganak, rivalizálás, érdekellentétek, stb.
Ha fontos számodra, hogy viszonylagos nyugalomban menjenek a dolgok, itt az ideje, hogy bedobd az örök nyugtatót, a zöld színt, esetleg kékkel, vagy földszínekkel keverve.
Szereld fel magad egy szép zöldes nyakkendővel, reggel halgass klasszikusokat, esetleg lágy dzsessz vagy chill-out is szólhat a kocsiban, vagy a lejátszódon.
Gondolj az esti pohár borodra, a párod mosolyára, forró fürdőre, gyerekkacajra, bármire, ami ellazít, megnyugtat.


Legyen fényes a lelked és a cipőd....békét és harmóniát kívánok!

 

 

Jó megjelenést kívánok!

 

 

Van már saját Stílus Kisokosod?

Ha még nincs, akkor....tudod!

 

1 komment

2010.09.19. 18:50 LacfiÁgi

Hangolás nyakkendővel, avagy ideje, hogy bevesd a titkos fegyvert!

Címkék: föld szín konzervatív kék tárgyalás megbeszélés nyakkendő

Ezt a minisorozatot két hete tettem fel a Facebook-ra naponta és mivel jól fogadták, gondoltam talán Ti is szeretnétek.

HÉTFŐ

A hétfő gyakran a céges megbeszélések, egyeztetések, tervezés ideje.
Ilyenkor jelen vagy, figyelsz, részt veszel, de nem feltétlenül Te uralod a terepet.

Ilyen jó választás a kék, vagy föld színű nyakkendő, vagy ezek kombinációja,  amely higgadt, visszafogott, kellően konzervatív, de nem kell, hogy feltétlenül unalmas legyen.
Természetesen a hozzá illő inggel és esetleg mandzsetta gombbal.

 

Szép, gyümülcsoző hetet kívánok!

 

 

Van már saját Stílus Kisokosod?

Ha még nincs, itt az ideje, hogy beszerezd!1 komment